Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a nevén lesz a gyerek?
Figyelt kérdés
10 hetes terhes vagyok, a férjemmel most adjuk be a válópert (közös megegyezés). Ebben szerepel, hogy az életközösségünk lassan egy éve megszűnt, tehát bizonyítható, hogy a fogantatás idején nem volt köztünk kapcsolat.
Ebben az esetben is a férjem nevére kerül a gyermek, vagy apasági nyilatkozattal az új párom a nevére veheti? Vagy így is csak akkor, ha házasságot kötünk?
2008. nov. 7. 14:58
1/7 anonim válasza:
A gyerek neve abban az esetben, ha az anyukának a születés előtt 300 nappal nem volt férje, akkor nem kerül a régi nevére, viszont ha 300 napon belül volt férj, akkor a legutolsó nevére kerül, ilyenkor kell gyorsan elválni és összeházasodni.
2008. nov. 7. 15:47
2/7 anonim válasza:
Szia! Én most váltam el, ugyanebben a cipőben járok, mint Te. Ezt Én úgy oldottam meg, hogy 2 hét múlva férjhez megyek az apukához, igy nem lesz probléma, hogy kinek a nevére kerül.
Sajnos, ha nem mész addig férjhez, amig meg nem szülsz, bizony a volt férjed nevére kerül a gyermek. Hacsak nem tesz egy lemondó nyilatkozatot a volt férj, és egy apasági nyilatkozatot a valódi apa.
Sok sikert a váláshoz, kitartás!
2008. nov. 7. 17:28
3/7 anonim válasza:
Szia.Az előttem válaszoló annyiban téved,h hiába is tenne lemondónyilatkozatot a férjed és elismerőt a párod akkor sem kerülhetne a nevére.Én tavaly júniusban költöztem el a férjemtől a páromhoz,augusztusban estem teherbe,decemberben váltunk el,februárban férjhez mentem és májusban született a baba.A válóperen megkérdeztük a bírónőt,h ha most,személyesen lemond a(z akkori)férjem a gyerekről,kerülhet-e a párom nevére.Határozott NEM volt a válasz.Az apaság vélelme stb.Szval nincs más hátra,mint az esküvő.Ha a dokidtól kérsz egy igazolást,h terhes vagy,és ezt egy kérelemmel benyújtod a bíróságra,nagyon gyorsan kitűzik a tárgyalást-én is így tettem és kb.11 hónap múlva már el is váltunk,igaz,alapból közös megegyezéssel ment a dolog.Ha meg össze akartok házasodni 2000 ft-ot ha fizetsz pluszba,leírod,h terhes vagy stb.bemutatod a kiskönyvedet és persze minden szükséges papírral rendelkeztek,nem kell kivárni a 30 napot.6 hós baba anyukája
2008. nov. 10. 14:49
4/7 anonim válasza:
Az előző vagyok.Nem 11 hónap,hanem 1 hónap múlva váltunk,a Pesti Központi Kerület Bíróságon.Normál esetben 3-4 hónapot mondtak.
2008. nov. 10. 14:51
5/7 anonim válasza:
Előző válaszolónak!
Ha csak lemond a volt férjed az apaságiról, akkor persze, hogy nem fog az új párod nevére kerülni a gyermek! De ha tesz egy apasági nyilatkozatot, akkor már igen. Nem csak az esküvő a megoldás!!!
2008. nov. 14. 10:58
6/7 anonim válasza:
Bent voltunk az önkormányzat anyakönyvi osztályán,és ha a válás 300 napnál NEM régebben történt,akkor NEM kerülhet a tényleges apa nevére,csak abban az esetben,ha házasságot kötnek.A nő elmondta,h tudja ez baromság,pláne akkor ha az egyik lemond,a másik pedig vállalja,de a rendelet,az rendelet.És ez az apaság vélelme.Nehogy visszaéljenek vele.
2008. nov. 14. 21:48
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek..hát tényleg baromság ez az egész...marad az esküvö:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!