Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jár-e már a gyerektartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jár-e már a gyerektartás?

Figyelt kérdés
Május 14-én elváltam. Két kiskorú gyermekem van akiket nekem ítélt a bíróság. A férjem fellebbezett az ítélet ellen, feltételezem azért, hogy a gyerektartást és a perköltséget (közel fél millió forint) ne kelljen még fizetnie. Kézhez kaptam az ítéletet, amelyben le volt írva, hogy a meghatározott gyerektartás május 14-től fellebbezéstől függetlenül végrehajtható. Ez akkor gondolom azt jelenti, hogy már fizetnie kéne. Természetesen még nem kaptam tőle egy vasat sem. Mivel már jön az ítélkezési szünet a fellebbviteli tárgyalásra már csak legelőbb szeptemberben kerülhet sor. Addig is el kéne tartanom a két pici gyermekem. Mit kéne tennem?
2010. jún. 28. 08:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem először mondd meg neki, ha nem fizet mész a bíróságra vagy a rendőrségre. De ezt most kéne elintézni mert csak fél évig visszamenőleg hajtják be rajta a pénzt.
2010. jún. 28. 13:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Visszamenőleg fél év az új követelésekre vonatkozik.

Amit egyszer már bíróság elé vittek, per tárgyát képezi, onnantól nem évül el.

2010. jún. 28. 13:45
 13/16 anonim válasza:
51%
Nekem a szüleim tavaly augusztusban döntöttek úgy hogy elválnak és onnantól kezdve anya tartott úgymond el és amikor december elején oda kerültek a bíróság elé, akkor el lett mondva, hogy mióta vannak külön kasszán. A bírónő mondta ,hogy akkor attól a naptól kezdve kell hogy fizesse apa, plusz ami augusztustól decemberig is el van maradva. Ha meg nagyon makacskodik neki, akkor egy ügyvéddel kell levelet íratni neki (nálunk legalábbis ez volt) , hogy fizesse, mert ilyen-olyan következményei lesznek.
2010. jún. 30. 12:55
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg menj a bíróságra,jelentsd,hogy nem fizet.Ilyen alakkal úgy sem lehet értelmesen beszélni aki így viszonyul a gyerekeihez.Ezek szerint nem csak pocsék férj volt,de apának is csapni való.Arra figyelj,hogy ha nem fizet,visszamenőleg csak 6 hónapot lehet követelni.De a jogerős végzés erről már megvan,az onnantól él.
2010. jún. 30. 17:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Én is csak annyit akartam mondani, hogy tudomásom szerint csak fél évig lehet visszamenőleg követelni az elmaradt tartásdíjat, úgyhogy ne várj... de látom vki írja, hogy mégse úgy van... a lényeg hogy szerintem nincs mire várni az esetetekben, ha eddig nem fizetett magától, ezután se fog, magyarul menj bíróságra, nem a te ktg-ed lesz. Én csak azt nem értem, hogy tudsz vele egy fedél alatt élni már 3 éve így.... mikor költözik el? Tudod mikor hagynám hogy akkor még ellenem fordítsa a gyermekeimet, akikre ráadásul nagy ívben sz@rik.... kikaparnám a szemét. Legyél határozott, állj a sarkadra, elváltál tőle, ő már neked nem diktálhat. Kitartás, légy erős!
2010. júl. 1. 13:05
 16/16 A kérdező kommentje:
Azért élek még vele egy fedél alatt, mert közös a lakás. Nekem lenne hová mennem a két gyerekkel, de azt javasolták, hogy várjam meg a jogerős ítéletet, nehogy rosszul jöjjek ki belőle. Egyébként a sarkamra állok, csak nincs kedvem állandóan veszekedni a gyerekek miatt, így is elég a bajuk szegénykéimnek. Ő meg persze nem megy sehová, mert úgy gondolja van még remény a másod fokún...
2010. júl. 1. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!