Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár-e már a gyerektartás?
Beszélj vele, hogy már csak a gyerekei érdekében fizessen, különben nem tudod őket normálisan eltartani.
2010. jún. 28. 08:24
2/16 A kérdező kommentje:
Ez nem igazán érdekli. Azt mondta, hogy "én akartam Őket annyira" most ott vannak , tartsd el őket! Egyébként még egy lakásban élünk. Hazudnék ha azt mondanám, hogy az étkeztetésükbe nem száll be, de azt is csak minimálisan.
Ha megítélték a gyermektartást,akkor fizetnie kell. Másodfokon sem fogják megváltoztatni az ítéletet. Ott is az anyának ítélik a gyerekeket. Nagyon ritkamamikor más képpen ítélnek.
Ha nem fizet,akkor írásban szólítsd fel,az ítéletre hivatkozva. Így megmarad a jogfolytonosság,és másodfokon visszamenőleg is megítélik a tartásdíjat.
Azért ha lehet, az apa és a gyerekek között igyekezz jó kapcsolatot kialakítani.
2010. jún. 28. 08:33
Ebben az esetben lehet a bírói ítélet bemutatásával fizetés letiltást kérni a bíróságon, de szerintem szólj neki előre, hogy ezt fogod tenni, ha nem fizet magától. Hátha rájön, hogy jobb nem leégetni magát a munkahelyén azzal, hogy egy gerinctelen ember, aki ellen így kell eljárni és inkább fizet magától.
2010. jún. 28. 09:54
A rendőrségen is feljelentheted, hiszen a gyerektartás nem fizetése kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény.
2010. jún. 28. 10:19
6/16 A kérdező kommentje:
Én nem akartam ennyire durva helyzetbe kényszeríteni, de nagyon felhúztam magam, hogy még mindig fellebbez egy 3 éves per után. Ráadásul játssza otthon az eszét, a gyerekeket meg megpróbálja ellenem fordítani. Azt sem értem miért fellebbez amikor azt mondta hogy nem teszi meg.
Most kényszerültél joggal foglalkozni, kaphattál volna felvilágosítást már a per elején is.
Alapvetően a kereset beadásának napjától jár a gyermektartás (ez gyűlt össze gondolom).
Akkor még nem behajtható, de azonnal jár.
Férfiak részéről korrektebb is rögtön megkezdeni a fizetését, mert úgyis rá lesz terhelve. - Persze fő a bizalom, legyen nyoma.
2010. jún. 28. 11:16
"3 éves per" és még picik a gyerekek, Ők válás közben születtek?
2010. jún. 28. 11:19
9/16 A kérdező kommentje:
Vicces vagy utolsó! Nem. Egy hat és egy nyolc éves gyerekről van szó. Szerintem Ők még picinek számítanak.
Az sem ciki vagy vicces, ha válás után összeborulnak kibékülnek és születnek icikék-picikék.
2010. jún. 28. 11:47
Kapcsolódó kérdések: