Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nincs olyan opció, hogy ne csökkentse a gyerektartást?
Figyelt kérdés
5 eve elunk kulon a ferjemmel, a jovoheten lesz a valas es csokkenteni akarja a gyerektartast arra hivatkozva hogy 2 eve szuletett egy gyereke. Nekunk 3 kozos gyerekunk van, most 50% gyerektartast fizet. A kerdesem azlenne, hogy hogy tudnam azt elerni hogyne csokkenjen a gyt? Emellett mennyi lenne a macimum osszeg amit kapnek ha veletlenul csokkentene?2018. dec. 11. 16:24
21/30 anonim válasza:
Mivel a házasságotok alatt született az új gyerek, akkor a válásnál ennek tudatában vállalta a jelenlegi gyerektartást.Erre kell hivatkozni, hiszen nem következett be új körülmény.
22/30 anonim válasza:
Pontosan ugyanez a helyzet játszódott le az egyik ismerősömmel, szóval van valódi tapasztalat az ügyben. Nála is 3 gyerek volt az első házasságból és most ikrei születtek. Csökkentették a GYT összegét, mert mint korábban írták nem lehet 50% többet vonni, ez a szabály.
Azért azt hozzáteszem, hogy a GYT kívűl az államtól kapsz 51000ft csp és ha dolgozol akkor ehhez még hozzájön az adókedvezmény is(feltéve hogy dolgozol, ha nem akkor meg anyaságit kérhetsz), ami nem kevés összeg, és erre jönne rá még min 50000ft gyt szóval ez így nem kevés összeg. Az unokatestvérem a 2 gyerek után kap összesen 80000ft, és nem kesereg miatta, jól be tudja osztani.
23/30 anonim válasza:
A gyt összege+csp+csaladi adokedv valóban szép összeg tud lenni de ha az anya fizet alberletet pl fővárosban akkor az rezsivel kapásból -200e Ft....
24/30 anonim válasza:
A birosag a gyerekeket egyforman nezi! Nincs olyan, h ha te szulted az tobbet er,mint amit a masik no.
25/30 anonim válasza:
Neked hiaba ir itt barki barmit,tisztan latszik a szitu ,h a masik gyereket szeretned el nyomni ,nem a penz a lenyeg.
26/30 A kérdező kommentje:
Nem csökkentették a gyerektartást 5 forinttal sem! :) Arra hivatkozva hogy a ferjem es az elettarsa 3szor tobbet keres mint en, es en 3 gyereket nevelek egyedul ok pedig egyet ketten! Hiaba gunyolodtak egyesek mégis nekem lett igazam! Es ezen meglatszik hogy a torveny az nem mindig torveny! Leteznek emberseges birok is! Na puszi minden rosszakaronak!
2018. dec. 18. 16:25
27/30 anonim válasza:
Jól van véranyuci, akkor örülhetsz, soppingolhatsz tovább. Azt azért remélem tudod, hogy a saját gyerekeidnek ártasz azzal, ha apu és a féltesó ellen neveled őket. Remélem, ezt komolyan veszed.
28/30 anonim válasza:
Ezt az ocskat csak a penz erdekli😂😂
29/30 anonim válasza:
21-es vagyok.Amiről én írtam, az bírói gyakorlat.Kérdező, örülök, hogy nyertél.Abba senki nem gondol bele, milyen egyedül 3 gyereket nevelni.Munka, háztartás, őket gondozni.Ha betegek, ki marad táppénzen, ha nincs nagyszülői segítség?! Apuka az új nővel 1 gyermeket nevel 2 fizetésből.Meg alig látogatja a 3 gyerekét.
30/30 anonim válasza:
Betojok, nekem meg fngni nincs időm annyit dolgozok :D Szülni kellene, komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!