Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet 2 oldalas válási papírból 17?
Figyelt kérdés
Válási tárgyalások során mik jöhetnek szóba? 5 éve házasok, van egy kiskorú gyermek (5 éves). Ha a férjnek van több saját ingatlanja, abba bele szólhat a feleség, hogy később azt ki örökölje?2018. okt. 31. 12:41
11/15 anonim válasza:
Nem ismerve a korulmenyeket nem lehet megmondani, ki orokol. De a valaskor nem az oroklessel foglalkoznak. Az oroklesnek nincs koze a valashoz. A nonek meg ahhoz, ami nem az ove. A Ptk.-t nezzetek meg, minden reszletesen le van irva.
12/15 anonim válasza:
Nyugi kerdezo. Valasi papirba ilyent nem lehet belevenni. Kizarolag vegrendeletbe, amit egyedul a tulajfonos ir, kotelezo resz peddig akkor is jar annak, aki egyebkent orokolne.
13/15 anonim válasza:
Szerintem meg ha a házasság előtt voltak ingatlanjai a férjnek akkor abba a féleség nem szólhat bele mi legyen vele. Viszont örökölni sztem minden tőle született gyerek fog. Sőt ha tartozás lesz a hata mögött akkor a gyerekei gyerekeit is utolérik. Ez utóbbit onnan tudom mert nekem anyai apai részről nagy a család. A nagybátyám meghalt évekkel ezelőtt 500000-es tartozással a hata mögött. Gyereke nem volt így a testvéreinek küldtek a papirt. Ők lemondtak az örökségről és a gyerekeik után is. Egyedül a mi anyánk nem tette meg. Így nekem is és két testvéremnek is kiküldtek a levelet. Felhívtam az illetékes hívatalt és ott felvilágosítottak hogy papiron lemondhatom és a gyerekem után is mondjam le mert amint betöltő a 18-at neki is menni fog a papir. Így megtettem.
14/15 anonim válasza:
Nem biztos, hogy azok az ingatlanok még meglesznek a Férj halálakor.Erre nem érdemes várni.
15/15 anonim válasza:
Nem szólhat bele, ha nincs tulajdoni hányada. Ha házasság előtt szerezte, vagy házasság alatt örökölte az ingatlanokat, akkor az saját vagyonnak számít.A férj halála után a gyerek fog örökölni. Ha haláláig 15 gyereket gyárt apa másnak akkor az összes gyerek fog utána örökölni.(természetesen ha a meglévő gyerek nevén vannak az ingatlanok, akkor az ő tulajdona, a többi gyereknek nem lenne hozzá köze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!