Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes igénybe vennünk a közvetítőt válásnál?
Májusban adtuk be a válást panasznapon, most kaptam a levelet, hogy október közepére behívtak tárgyalásra (végre!). De küldtek egy papírt is, hogy igénybe lehet venni közvetítőt és az gyorsítja az eljárást és segít közös nevezőre jutni...
Mi a férjemmel mindenben megegyeztünk, nincs gyerek, nincs közös vagyon, már mindent elrendeztünk egymás közt. Csak minél hamarabb el akarunk válni.
Ilyenkor szerintetek mi a legjobb megoldás? Azon az október közepei tárgyaláson úgyis elválasztanak, így felesleges a mediátor? Vagy tényleg gyorsítana a dolgon?
Előre is köszi a válaszokat!
Mi csak azért mentünk mediátorhoz, hogy tuti okés legyen az egyezség, semmi vitás kérdés nem volt közöttünk.
A bírónő még a keresetlevelet sem fogadta el, amit a mediátor készített (volt tapasztalata pedig).
Nekünk kidobott pénz volt.
ha ugy van, ahogy irtad (vagyon, penz) total felesleges. 1 ules es szetvalasztanak.
a mediatornak nincs koze az idoponthoz.
Köszönöm mindenkinek! Én is úgy gondoltam, felesleges...
De már látom, miért akarta a férjem erőltetni, hogy menjünk közvetítőhöz. Azt gondolta, akkor rövidebb lesz a procedúra, talán előbb is kimondják a válást... Ugyanis október közepén valami céges külföldi út van neki leszervezve. Így most azt írta nekem, lehet, akkor nem jelenik meg a tárgyaláson...
Ahogy olvasgattam itt a történeteket, ez legtöbbször napolással vagy halasztással jár...
Amit nagyon nem szeretnék. Erről esetleg tudtok valamit? Van ilyen tapasztalat?
ha ő nem jelenik meg a tárgyaláson, elég ha az ügyvédje ott van - ennek kérdezz utána, nem vagyok 100%-ban biztos benne.
amikor mi váltunk (olyan körülményekkel, mint ti), én voltam a felperes. nem kellett volna személyesen megjelennem, elég lett volna az ügyvédem is.
Köszönöm mindenkinek!
Valóban halasztás lett volna belőle, de szerencsére visszamondta a férjem az utat, így elvileg gond (és közvetítő) nélkül elválhatunk pár hét múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!