Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az exem - különélő szülő - úgy gondolha, hogy csak akkor kell gyt-t fizetni ha kizarólag én gondoskodom a gyerekekről?! Pl ő semmi különprogramot nem fizet, csak nálam alszanak, stb
Ne turkálj az exed zsebében, mert nagyon undorító! 200e Ft-ból 40e-t odaad neked. Ha mellérakod a saját 40 ezredet, plusz családit, adókedvezményt, miegymást, akkor bele kell, hogy férjen a sport is. Ha meg nem fér bele, akkor bakfitty! Nem kellett volna a semmire több gyereket is vállalni!
A gyt.t megítélte a bíróság, ebből kell gazdálkodnod! Tudod: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!
200.000 Ft nettója 130.000 Ft körül van - a bíró gondolom ebből számolta ki a gyt összegét. Apukànak magyarul 90.000 Ft-ja marad, hogy lakást, rezsit, autót, tankolásr, kaját, ruhát, programot, mozit, különórát, stb... álljon. Én nem csodálom, hogy nem futja mindenre.
(kérdés persze, hogy ezt miért nem gondoltàk a kedves szülôk végig a gyerekvállalás előtt, vagy legalább akkor, amikor a kistesót elkezdtèk megtervezni...)
Ha jól tudom a jövedelem 20%-át / gyerek oda kell adni a nevelőnek.
200.000 nettóból ez olyan 80 ezer forint--> marad 120
130.000ből olyan 52 ezer --> marad 68
Ilyen alapon elég minden szart még az ő nyakába varrni, amikor elméletileg mindenre ez a pénz van amit odaad a gyereknek.
Amúgy ha azt nézed ott van a gyerekek után járó 12.000 forint kb + ez és adókedvezmény.
Tehát ha csak a bevételt nézed akkor alaphangon van 40.000 forint/ gyerek vagy jobb esetben 55/gyerek. Ebből azért sikerüljön már valamit kihozni...
1. Netto 200-at kap
2. 1 gyerek allergias, a kaja 3-4x annyiba kerul
3. Mint irtam ez a 20-20e Ft IDEIGLENES, nem vegleges (30-30-at kertem tekintve hogy a suli fizetos megha nem is szazezres nagysagrendu)
4. En szemely szerint 200-220-at adok bele havonta (ez CSAK a gyerekek resze, ruha, berletek, alap telefon feltoltes, nyari taborok, minden tehat).
5.
5. Amikor gyereket szultem meg nem ez volt a helyzet
6. Nalam furdenek esznek es hozza max aludni mennek at....de lathatoan a gyk-s kozonsegnek ez tok normalis es mindenki havi 40-bol felneveli a gyerekét :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!