Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tovább hitellel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tovább hitellel?

Figyelt kérdés
Negyvenes vagyok, most váltunk el nemrég. Van egy lakáshitelünk és személyi kölcsönünk is. Utóbbi nem nagy összeg, a lakás viszont az és még 8 évig fizetni kell. A férjem lelépett egy fiatalabb nővel, van két felnőtt gyerekem akik még tanulnak, így mi maradtunk a házban hárman, a volt férjem meg együtt él a jelenlegi barátnőjével. Sajnos az én fizetésem nem elég a törlesztőre és arra, hogy három embert eltartson (velem együtt). Bevállalta a volt férjem, hogy fizeti a hitelt, amiből még így is marad annyi pénze hogy kényelmesen megéljen. A "gyerekek" egyike le van terhelve teljesen, egy év múlva viszont keresőképes lesz viszont azt fontolgatja, hogy otthagyja a tanulmányait és inkább elmegy dolgozni, hogy biztosan ne legyenek anyagi problémáink, ezt viszont nem akarom. Dolgozott már iskola mellett, nem érte meg anyagi szempontból, ellenben a tanulmányai romlottak. A másik elköltözik szintén egy év múlva. Anyagi szempontból nem látom a jövőt és attól tartok volt férjem vagy vissza akar majd költözni miután megunta az új nőt, vagy mégsem fogja tovább törleszteni a hitelt akkor viszont elszáll a ház. Ki mit tenne a helyemben? Mindenképpen válni akarok és azt szeretném hogy mindenki jól járjon.
2018. jan. 28. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Vagyonmegosztás ezek szerint nem volt még?

Beszélj ügyvéddel, hogy mik a lehetőségek.

Lehet, hogy jobban jártok, ha eladjátok az ingatlant, kinullázzátok a hitelt, felezitek, ami marad, és veszel egy kisebbet, amit fenn tudtok tartani. Persze, nem mindegy, hogy ebben az esetben hogy alakulnak az anyagiak.

A férjed pedig köteles anyagilag támogatni a gyerekeket, amíg tanulnak.

Mindenképp arra törekedj, hogy hivatalosan, írásban egyezzetek meg, és úgy hozd össze, hogy hosszú távon fenntartható helyzet legyen.

2018. jan. 28. 10:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:

A lakáseladáson gondolkoztam, a hitel kinullázás után maradna durván 7 millió forint, ha annyiért sikerülne eladni amennyiért gondolom. Abból 3,5 az enyém. Ebből sok mindent nem lehet kezdeni. Hitelt meg nem akarok felvenni rá mert egyedüli keresőként nem adnának annyi hitelt, hogy a fővárosban tudjak venni olyan ingatlant ami két embernek (ha a másik lányom elköltözik) elég lenne. Néztem a lakásárakat is, brutálisan magasak. Köszönöm egyébként a válaszod. És még nem volt vagyonmegosztás, még csak most papírozzuk a válást de előre szeretnék gondolkodni az anyagiakat illetően.

2018. jan. 28. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy miért kene fizesse a volt férjed a hitelt?? ezt nem értem.....Ha már fizeti akkor minek sír a szad
2018. jan. 28. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Főváros környékén nem jó? Kisebb településeken olcsóbb az ingatlan, és a bejárás időben ugyanannyi.

Mi 40 km-re lakunk, 40 perc vonattal a Déli. Ennyit városon belül is kell zötykölődni néha.

Lehet, hogy vidéki albérlet egyelőre olcsóbb lenne, mint egy ingatlan törlesztője.

A jelenlegit nem tudod ketté osztani? Arra gondolok, hogy ha jó helyen van, szobát is tudsz kiadni. Abból is lesz egy kis plusz bevétel.

2018. jan. 28. 13:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha 50-50%-ban vagytok tulajdonosok, akkor jogilag a törlesztő fele és a rezsi, felújítások felét kötelező fizetnie, ha nem lakik ott. Ez nem szívesség.

Illetve az egyetemista gyerekek után is van kötelezettsége.

Beszélj egy ügyvéddel, hogy jobban lásd a pontos lehetőségeket, megéri kifizetni azt az egy alkalmat a megbeszélésért. Illetve az önkormiknál van ingyenes jogsegély szolgálat, nézz utána.

2018. jan. 28. 17:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ilyen témában a kamuzás szörnyen kellemetlen. Szerintem a pasi is ezért lépett le. Ha vállalta a törlesztőt baromi jó jártál, örülj neki, mondhatja, hogy csak a felét állja és az akkor is fair.
2018. jan. 28. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!