Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségem kitehet-e abból a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségem kitehet-e abból a családi házból amit szüleitől kapott "ajándékba"?

Figyelt kérdés

A ház egy családi vállalkozás keretében épült, majd feleségem tulajdonába került házasságunk első évében.

Házassági szerződés az ingatlanra nincsen. Ikerbabáink vannak, jelenleg két és fél évesek. Imádom a gyerekeimet a válásig nem akarok elköltözni!

2008. okt. 26. 22:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%
Ha ennyi energiát beleadtál, biztos, hogy menthetetlen ez a házasság? A kicsapongásnak is vannak többnyire okai, amiket meg lehet beszélni, meg lehet szüntetni. A harag rossz tanácsadó, ráadásul gyerekeitek vannak, én mindenképp megpróbálnám összetartani a családot. Nekem a keresztanyám volt fiatalon ilyen "kikapós asszonyka", de a keresztapám mindig azt mondta az őt baleknak kritizáló "jó barátoknak", hogy majd idővel lenyugszik, neki fontosabb a gyerekei családi háttere, mint a büszkesége. Szemet hunyt a félrelépések felett, amik szép lassan meg is szűntek, most öregkorukra már együtt nevetnek rajtuk.
2008. okt. 27. 12:28
 12/17 A kérdező kommentje:

Ezen sokat gondolkoztam, mégsem tudom megemészteni, bár most hogy a gyerekek mellett otthon van, talán csillapodtak a dolgok, bár a havi 250-290db sms, és többszáz perc beszélgetés, mivel magyarázható? És bizony ugyanazon telefonszámra...elég már a nyomozásból, meg abból is hogy alapos gyanuval elő-előveszem a dolgokat, elfogyott a türelmem és foleg a bizalmam iránta.

Ezért ha válni akar, márpedig akar, akkor közös megegyezéssel szépen legyünk túl ezen.

Nem akarom kiforgatni a vagyonából, csak azt akarom hogy ne egyik napról a másikra tegyen ki, és addig élhessek a gyermekeimmel együtt...

Mert a gyermekelhelyezés szinte lezsírozott út az anyának a jelenlegi törvények szerint.

2008. okt. 27. 12:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
En nem tudom megerteni azt a szulot,aki valamit ad a gyerekenek miutan osszehazasodik,hogy nesze fiam ez csak a tied,hiaba van csaladja,gyereke.Adjon neki hazassag elott,akkor az hazassag elott szerzett vagyon es kesz ,senkinek semmi koze hozza,de mikor utolag ad valamit akkor adja mindkettojuknek,mert maskepp megalazo egy kicsit.Jo hogy egy haz nagy ertek,nem olyan mint egy hutoszekreny,de akkor is fajo a bizalmatlansag amivel a masik felet kezelik.Viszont ha te ugy erzed hogy semmit nem vetkeztel ebben a hazassagban amit a birosagon majd ellened mondanak,akkor ne akarj kozos megegyezessel valni,mert megint kitolnak veled.Kerhetsz majd jo sok lathatast.Ne add fel konnyen!
2008. okt. 27. 14:16
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

hát Drágáim!

nálunk az volt a szitu, hogy apám úgy ahogy van, le akart nyúlni minket.

a kis szar senki volt, aztán még ő akarta kihúzni alólunk a lakást, hogy felhordhassa a kurváit!

akkor voltam kb fél éves. és tudjátok mennyit adtak az ő szülei (még csak nem is ő!) a lakásba? még csak a vételár 1%-át SE! és így lett volna pofája.... semmi mást nem tett ide. mindent a nagyszüleim vettek...

ebben az esetben hálát adok annak a bírónak, aki anyámnak, meg nekem ítélte a lakást....

2008. okt. 27. 20:50
 15/17 A kérdező kommentje:

Ezt is meg lehet érteni, bár milyen apa az aki elvenné a gyermekétől azt a lehetőséget hogy normális körülmények között nőhessen fel...

Lehet hogy így nagykorúan már máshogy látod a dolgokat, de ha nekem ilyen apám lenne valószínűleg megszakítanám vele a kapcsolatot...bár ez már nem témába illő beszélgetés kezd lenni.

Köszönöm mindenkinek a sok építő jellegű hozzászólást, igazán sokat probáltatok segíteni!

Ugye minden társkapcsolat egyedi tulajdonságokkal bír, úgy a miénk is, ezért szigorúan csak tanácsként veszem az itt elhangzottakat, és próbálom majd úgy alakítani a dolgokat hogy a gyermekek minél kevesebb problémát lássanak.

Igen, fogadok egy ügyvédet, mert ezzel vesztenivalóm nincs, maximum a gyermekek láthatása kissé kedvezőbb lesz számomra talán!Az anyagi dolgok más téma, ha ott nem tudjuk rendezni magunk között, akkor félek hogy ez kivetítődik a gyermekek láthatásának dolgaira is, de ne így legyen! Eddig sem veszekedtünk, ezután sem fogok, mert kedves feleségem a szótlanságba és a hallgatagságba menekült, mióta belekeveredett a saját hazugságaibaZárszóként ha szabad ilyet:

Nem engem csapott be igazán, mert én napról-napra együtt éltem ezekkel az elhallgatott dolgokkal, hanem azokat akik munkájuk értelmét "ajándékozták" hogy neki könnyebb és jobb sorsa legyen. Az ilyen ember értékrendjében nagyon nincs rendbe valami,ilyenkor mikor borul a bili, csap-vág, hazudik és ezt már sem én, sem a saját szülei nem tudják megváltoztatni, adhatnak neki bármit...megvan amire vágyott ház, gyerekek, és a művészvilága, egy dolog azonban hiányzik a bizalom!

2008. okt. 27. 21:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert es erdekelne hogy alakult a sorsod.!
2008. okt. 28. 14:51
 17/17 anonim válasza:
100%
szia elméletileg kitehet téged kivéve akkor nem ha be vagy oda jelentve mert akkor törvényesen is ott laksz tehát nem tehet ki.az más h nem akar veled együtt élni vagy fordítva,ha válásnál vagytok akkor meg a tulajdon jogot kell nézni akinek a nevén van a ház,amit dolgoztál rajta azt meg bizonyítani kell h az úgy van vagy sem!
2008. dec. 27. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!