Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet ebből nekem problémám?
A volt férjem felveszi a gyerekek után az adókedvezményt, úgy, hogy április közepén különköltözött.
Mikor aláírtam az igénylést, még együtt voltunk. Félek, hogy a NAV engem vesz elő ezért, ha lebukik.
(véletlenül elszólta magát)
Amikor aláírta, abba egyezett bele, h ő nem veszi fel a gyerekek után az adott évben az adókedvezményt, vagyis aláírta, h a férj kapja meg. Innentől, ha esetleg mégis azt szeretné, h ő kapja meg,cakkor neki kell visszavonnia a meghatalmazást.
Vmit aláírtál, ami kötelez téged... Nem a férjednek kell ezt jelezni, ha te meggondolod magad, vagyis jelen esetben változás történt.
Én gyesen voltam, most őstermelő vagyok, a bevételem havi 50ezer (+-5ezer). Továbbá rokkant édesanyámat ápolom.
Tehát én nem tudom visszaigényelni. Ha nem lenne adócsalás, tojnék bele.
Viszont csak a gyerekekkel együttélő szülő igényelheti, mi pedig hivatalosan április óta külön élünk.
Kétlem, hogy nekem kéne az adóhivatal felé jeleznem, hogy a volt férjem már nem jogosult a kedvezményre.
Így nem lesz problémád neked. Te csak azt írtad alá, hogy te nem veszed fel, és ez azóta is így van.
(Egyébként, ha még nem váltatok el, csak elköltözött, akkor nem lesz belőle problémája. Kérdés, hogy mi a helyzet pl. az állandó lakcímével?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!