Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben jár nekem valami a házasság alatt vásárolt ingatlanból?
Házasság alatt szerzett vagyon a férjem nevére vásárolt ingatlan. Amit kettem fizettünk ki. Viszont én egyéb okok miatt nem kerültem a tulajdoni lapra. Míg aposomé lett a haszonélvezeti jog.
1.5éve úgy volt hogy elválunk ekkor kötöttünk egy egymás közötti megegyezést miszerint "Válás esetén a lakás kizárólag xy tulajdona, melyre a feleség nem tart igényt." (erős nyomás hatására írtuk ezt meg)
Viszont mi a válopert megszüntettük időközben.
Az ingatlan költségeit közösen fizetjük de mi más országban élünk 1 éve és a lakás üresen áll.
Hónap végen fogjuk eladni a lakást
Melynek a vételi árából adnunk kell aposomnek egy nagyobb összeget. A maradékot pedig 2.5 millió híján ragaszkodik a kedves papa hogy a fia nevére lekösse bankban. Csak így hajlandó beleegyezni a lakás eladására és rá vagyunk utalva hiszen haszonélvezeti joga van. Mivel a papirt úgy írtuk meg hogy "Válás esetén a lakás kizárólag xy tulajdona, melyre a feleség nem tart igényt." így ebben az esetben hogy továbbra is házasok vagyunk jogilag jár nekem a lakás fele, vagy ügyesén hagytam magam kisemmizni.
Köszönöm szépen.
Keresni fogok ügyvédet.
A válást aznap amikor ezt a papírt megirtuk, aznap le is állittattuk a férjemmel. Csak erről a családja nem tud.
A szerződésből egy példány van az apósomnál és 1 példány nálam.
Viszont közben kaptam olyan infot, hogy talán amiatt is támadhatom a szerződést, hogy mindkét tanú a férjem családtagja. Az egyik a sógorom a másik apósom. És elvben mondhatom hogy kényszer hatására írtam alá. Bár nem tudom ez tényleg így van e.
Egymás között. 2 tanúval és nekik minden adatával ahogy azt elvileg kell.
Közjegyzővel akarta hitelesítetni aposom. De a közjegyző azt mondta megcsinalja de teljesen felesleges. Mert nem lesz kevésbé érvénytelen ha ő nem hitelesíti. Mivel rajta van a 2 tanu aláírása és minden adatuk
Apósod leköti a ferjed nevére ő meg felveszi. Ennyi.
Legnagybaj, hogy egy ovishoz mentél hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!