Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyen esetben jár nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben jár nekem valami a házasság alatt vásárolt ingatlanból?

Figyelt kérdés

Házasság alatt szerzett vagyon a férjem nevére vásárolt ingatlan. Amit kettem fizettünk ki. Viszont én egyéb okok miatt nem kerültem a tulajdoni lapra. Míg aposomé lett a haszonélvezeti jog.

1.5éve úgy volt hogy elválunk ekkor kötöttünk egy egymás közötti megegyezést miszerint "Válás esetén a lakás kizárólag xy tulajdona, melyre a feleség nem tart igényt." (erős nyomás hatására írtuk ezt meg)

Viszont mi a válopert megszüntettük időközben.

Az ingatlan költségeit közösen fizetjük de mi más országban élünk 1 éve és a lakás üresen áll.

Hónap végen fogjuk eladni a lakást

Melynek a vételi árából adnunk kell aposomnek egy nagyobb összeget. A maradékot pedig 2.5 millió híján ragaszkodik a kedves papa hogy a fia nevére lekösse bankban. Csak így hajlandó beleegyezni a lakás eladására és rá vagyunk utalva hiszen haszonélvezeti joga van. Mivel a papirt úgy írtuk meg hogy "Válás esetén a lakás kizárólag xy tulajdona, melyre a feleség nem tart igényt." így ebben az esetben hogy továbbra is házasok vagyunk jogilag jár nekem a lakás fele, vagy ügyesén hagytam magam kisemmizni.

2017. nov. 7. 06:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A hibákért elnézést, siettem és nagyon ideges vagyok 😕
2017. nov. 7. 06:43
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kapsz belőle semmit. De jobban jársz, ha ügyvédet keresel, és nem a gyakorin kérdezel.
2017. nov. 7. 06:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Menj ügyvédhez, ne itt bohóckodj.

Viszont szerintem semmi jót nem jelent, hogy beleírtátok azt a részt.

2017. nov. 7. 07:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Erről pont nem rég olvastam, válóper esetén házassági szerződést csak a megkötés napjától veszik figyelembe. Magyarul x év házasság után nem lehet rendelkezni a korábbi szerzeményekről, az x év alatt szerzett vagyon közös vagyon lesz. Egy perben megkapnád a felét, haszonélvezeti jog bekavar, itt csak tippelni tudok, hogy ez esetben pénzbeli megváltást kapnál. A lényeg, hogy a fele a tiéd, csak meg kell támadni a szerződést a válóperben.

Mivel a lakás közös vagyon, így az abból származó pénz is az lesz, függetlenül attól, kinek a nevén kötik le. Persze amíg házasok vagytok, addig azt csinál a nevén lévő pénzzel, amit akar. Vesz egy új kocsit, és máris ugrik a pénz nagy része, ahogy kihozza a szalonból, de nem lett különvagyon.

Nem világos, miért szűnt meg a válóper. Kibékültetek, vagy csak elhalasztottátok?

2017. nov. 7. 07:30
 5/16 anonim ***** válasza:
50%

Istenem ilyen szerződést kötni..

Teljesen kiakaszt. A felevagyon a tiéd lenne, de haszonélvezettel sosem fogjátok tudni eladni, és nem kötelesek kifizetni téged pikkpakk.

2017. nov. 7. 07:39
 6/16 anonim ***** válasza:
83%

Tudtommal a haszonélvező abba nem szólhat bele, hogy mit csináltok az eladásból szerzett pénzzel. Az eladásba magába igen, a beleegyezése kell, de ilyen feltételt nem szabhat.

Persze ennek ellenére, ha belementek a dologba, akkor egyértelműen ki leszel semmizve, de az nem a korábbi szerződés miatt lesz.

Egyébként, mivel a lakás házasság alatt vásárolt, nem számít, hogy rajta van-e a neved vagy nincs, a fele a tied ugyanúgy.

2017. nov. 7. 08:54
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyrészt azért lett beadva a válás mert a férjem megcsalt engem. Több alkalommal is. Valamint kedves aposo es anyosom is közrejátszott abban hogy beadtuk a válást, mert rengeteg feszültséggel fűszerezték a kapcsolatunkat 14éven keresztül, ami részemről rendkívül megalázó volt.

A férjem pedig igaz sokszor kiállt mellettem és a lányunk mellett, de sajnos túlnyomó többségben rájuk hagyta hogy ne legyen veszekedés.

Pl úgy Szenteste, vagy bármilyen ünnep hogy csak a miénk lett volna soha nem volt. Mindig mindenben az ő családja került előtérbe.

Ezzel pedig én éreztem azt hogy nem áll ki az "uj" családja mellett. Persze szeresse, tisztelje őket. De vegye észre hogy már nem csak ők a családja. Vagy a legjobb példa esküvő után 3.5 évvel mikor megtudjuk hogy várandós vagyok, egyből megkaptam hogy csőbehúztam a fiúkat a gyerekkel. Ott is csak állt és még sem szólalt. Miközben évek óta próbálkoztunk, rengeteg vetélésem volt és még meddőségi vizsgálatokon is járt a férjem hogy kiderüljön melyikünkkel van a baj. (sakkban ezt ugye szintén senki sem tudta)

Mindemellett kettőnk családja közül az én családom az ahol mindenkinek saját vállalkozásai vannak és jómódúak. Tehát nem kellett "csőbe húznom)

Időközben a férjem, kislányunk és én is külföldre költöztünk. A családja nem tudja hogy együtt vagyunk, sem hogy egy országban, ahogy azt sem hogy nem váltunk el, hanem megszüntettettük a válópert. Azóta szuper a házasságunk hogy nem látnak bele és nem szólnak bele a szülei valamint nem kavarják a trutyit...

Aposom annak függvényében volt hajlando beleegyezni a közös lakásunk eladásába, hogy én lemondok a lakásról. Erre írtuk (ha már úgyis úgy tudják hogy elválunk) hogy "Válás esetén" nem tartok igényt a lakásra.

Valamint a másik feltétele az volt hogy a férjem nevére leköti egy magyar bankban a lakás árának nagy százalékát...

A kérdés azért is lett aktuális mert van egy komoly vevő aki ehó végén megveszi a lakást erről már van szerződésünk az új tulajjal

2017. nov. 7. 09:34
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint nagy hiba volt ilyet aláírni. Tulajdonképpen ki akartak téged semmizni, te meg asszisztáltál hozzá.

És akkor pont váltatok mikor ezt aláírtad csak azért hogy beleegyezzen az eladásba? És ez neked mégis kiért volt jó hogy így lemondtál róla? Ok nem tudjátok eladni, de ha meg eladjátok semmi nem lesz a tiéd belőle.... Nekem totál értelmetlennek tűnik ez a te szempontodból. Amúgy meg váláskor a vagyonmegosztás során perrel rá lehetett volna "kényszeríteni" az eladásra, de mostmár mindegy.

De ha most nem válás során adjátok el, akkor így lehet érvényét veszti az a papiros. Ügyvédet mindenképp keress fel ezzel.

2017. nov. 7. 11:45
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha a szerződést nem semmisítettétek meg, és elváltok, akkor nem kapsz semmit. Ha nem váltok el, akkor sztem megillet téged a fele.
2017. nov. 7. 12:06
 10/16 anonim ***** válasza:

Hatalmas hiba volt alairni azt a papirt, de a hazassag alatt fizetett penz fele akkor is a tied.

Esetleg belekothetsz a szerzodesbe. Lehet, nem is szabalyos.

A haszonelvezonek semmi koze a lakaseladashoz, nen szolhat bele, csak biztositani kell tovabbra is a haszonelvezetet.

Jo alaposan atvavtak teged. Keress ugyvedet.

2017. nov. 7. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!