Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 18. életévét betöltött gyermek után kell-e
tartásdíjat fizetni, ha igen milyen esetekben, és milyen
mértékben?
00:04! Ott a pont, nekem is ez jott le...
2010. máj. 22. 00:05
12/21 anonim válasza:
Kutya kötelességed fizetned a gyermeked után!! Még akkor is ha elmúlt 18éves! Majd ha keresni fog és jól áll anyagilag ő is támogat téged, persze ha megérdemled! Nem csak azt kell élvezni amikor elkészíted a gyereket, a terhet is vinned kell magaddal...
2010. máj. 22. 11:19
Nos igen,a 11:19 jol látja.És lássuk be manapság nemigen lehet eltartani egy gyereket a biróság által meghatározott tartásdijból.Én 15 ezret kapok az extől és abbol több mint 7 ezer forint csaqk az oviba az ebéd.És hol van még a többi....!Ha megcsinálta gondoskodjon róla amig kell!
2010. máj. 22. 11:35
14/21 A kérdező kommentje:
Kedves 00:04 először is,nem vagyok apuka ugyanis nem az én gyermekemről van szó,másodszor mi alapján feltételezed hogy a kérdező férfi, lehet az nő is vagy szerinted nem?Harmadszor honnan tudod hogy a szóbanforgó esetben ki hogyan gondoskodik a gyermekéről, rögtön elítéled holott nem vagy tisztában a kérdés hátterével. Negyedszer én úgy gondolom, hogy egy 18.évét betöltött ember már nagykorú még akkor is ha felsőoktatási intézményben tanul és némileg hozzájárulhat anyagilag a saját létfenntartásához.Pl: egyetemisták , főiskolások korrepetálnak vagy különórákat adnak diákoknak vagy ujságot szórólapot osztanak stb. erre számtalan sok példa van. Jobb érzésü fiatalok nem élősködnek huszon harminc évesen a szüleik nyakán.
15/21 A kérdező kommentje:
Kedves 11:35! Te hol voltál amikor az exed a gyerekedet úgymond' megcsinálta'. Talán nem voltál jelen?A gyermeknek 2 szülője van és neked is hozzá kell tenned a magad részét az eltartásához és nem csak az exedtől kapott összegből kell a gyermekedet eltartanod.Igy majd rögtön nem 7000 ft marad. Nem ártana ezt átgondolnod.
16/21 anonim válasza:
Addig amíg suliba jár kötelességed!!! ha nem jár akkor nem kell!!!
2010. máj. 28. 18:27
mekkora tahó emberek vannak! 23 éves korig jár a gyerektartás,ha nappalin tanul. Sztem egy 23 éves gyerek(és a másik szűlője akinél nevelkedik) ne várja el h amig be nem fejezi az iskolát addig fizessék a gytartást. Tanul a gyerek 30 éves koráig,és akkor addig fizessenek uttána?
Undorító az olyan szülő aki jóformán arra neveli a gyerekét h huzd le mégjobban a másik szülődet
2010. máj. 28. 19:50
A 11:35 vagyok!Igen ,nagyon is jelen voltam amikor megcsinálta de amikor félrement és a másiknak is csinált egyet akkor már nagyon nem voltam ott.Egyébként meg egyáltalán nem csak arra épitek amit az extől kapok mert tudod abból éhen halnánk.Az a havi 15 nagyon gyenge ahoz hogy csak arra várjak.Csak az a durva hogy az elsőszülött már van hogy honapokig nem számit,felé sem néz.Pontosan ezért irtam azt hogy ha megcsinálta gondoskodjon róla!És az hogy a névnapján,születésnapján még egy szelet csokit sem kap az exemtől ezt felháboritónak tartom.A mikulásról nem is beszélve.Egy gyerek ne csak addig kelljen már amig megszületik ,hanem utána is!
2010. máj. 29. 07:54
19/21 anonim válasza:
00:04 vagyok. Lehet, hogy nem te vagy az apuka, de biztos, hogy apai oldalról kérdeztél rá. Egy nő, egy anya ilyet soha nem kérdezne. Az élősködésről csak annyit, hogy ha valaki elmúlt 20 éves, de még tanul, az nem tudja ellátni magát. Az csak jó, ha vállal valami 'mellékállást', mert akkor legalább zsebpénzt nem kell kérnie. De attól még a lakásrezsit az anyának kell fizetnie, az ételről, a mosószerről, a ruhák többségéről az anyának kell gondoskodnia... Itt nem csak arról van szó, hogy az anya, illetve a gyerek a plusz keresettel mennyire tudnak megélni, hanem arról, hogy az APÁNAK IS KUTYA KÖTELESSÉGE A GYEREKÉRŐL GONDOSKODNIA.
Én is egyedül nevelem a gyerekeimet, elég jól élünk, minden évben külföldön nyaralunk, meglennénk gyerektartás nélkül is, de elvárom, hogy az apa is járuljon hozzá a gyerekei eltartásához !!!!!!!!!
2010. máj. 29. 18:38
20/21 anonim válasza:
A kérdés az volt, hogy kell-e tartásdíjat fizetni 18 évesnél idősebb gyerek után.
Két esetben kell:
- ha egészségügyileg indokolt
- életpályára felkészüléshez szükséges.
De 18 év felett csak annyira kötelezhető, hogy a saját szükségleteit ne veszélyeztesse. (Ellentétben a 18 év alattival, amikor a saját szükségletei árán gondoskodnia kell róla.)
Részletesebben de még emészthetően:
[link]
A tartásdíj egyébként a gyereket illeti meg. A gondviselő kapja ugyan meg (mert a gyerek kiskorú), de a gyerekre KELL költeni. De had ne mondjam, hogy sokszor nincs így.
Ha a gyerek betöltötte a 18-at akkor viszont lehet kérni a bíróságtól, hogy a gyereknek menjen a tartásdíj (kivéve, ha döntésképtelen), ne a gondviselőnek.
2010. máj. 31. 18:00
Kapcsolódó kérdések: