Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen láthatást szabhat ki a bíróság?
Feleségemmel épp válunk és 6 hónapos terhes.
Kisbaba megszületése után,minden hétvégén(vagy második,hétvégén)elszeretném hozni,a kisfiamat kb.3 óra hosszára. Természetesen az anyuka ki fejne tejet a babának.
tapasztalatok? köszönöm.
10-es válaszoló: gratulálok!!! Valóban ritkán olvasni, hallani olyan szülő párosról, akik a gyereket nézik, nem pedig csak a saját jogaikat.
Ahhoz pedig külön gratulálok, hogy egy működő képes megoldást sikerült találni, amiben mindkét gyerekkel tudsz majd "én" időt együtt tölteni.
A kérdező azonban a meg sem született gyermeket azonnal elvinné, rendszeresen, 2 hetente... Te mint gyakorló apuka már megtapasztalhattad, mennyire fontos egy újszülöttnek az anyukája, tőle elszakítani nem lehet.
11-es: anyuka hasában nő a baba, ebben remélem egyetértünk.
Anyuka szívverését ismeri, az ő hangját ismeri, így születése pillanatában az anyukáját fogja ismerni.
Ha apuka most, 6 hónapos terhességtől rendszeresen simogatja anyuka hasát, beszél a babához, akkor őt is ismerni fogja a baba, mikor megszületik.
Ha ez nem történik meg, a baba nem fogja ismerni az apát, csak jogilag lesz apa. Tetszik vagy sem, ha én oda mennék megfogni a babát, engem is annyira ismerne mint az apját, én viszont idegen vagyok. Vond le a következtetést.
sok okoskodó,"anya"...az ügyvédem véleménye. : Figyelembe kell venni a gyermek életkorát
Hogy milyen gyakran, ez több tényezőtől függ, ám elsősorban a gyermek korától. Bölcsődéskorú gyerek esetében a szülők egy nap után váltják egymást, óvodáskorú esetében 2–7 naponként. Az alapiskolás gyerek egy hétig van az anyjával, egy hétig az apjával, a középiskolások kéthetente, a főiskolások pedig havonta „váltogathatják” szüleiket. Természetesen közben lehetővé kell tenni, hogy a másik szülő akár naponta meglátogathassa gyermekét, telefonon vagy más módon tarthassák a kapcsolatot. A gyermek kora mellett fontos szempont, hogy a szülők milyen messze laknak egymástól. Minden körülményt figyelembe véve a szülőknek kell kialakítaniuk a legmegfelelőbb modellt, melyben egyenlő arányban kiveszik a részüket a gondoskodásból. Van, akinek az felel meg, ha havonta váltanak, ha viszont távol élnek egymástól, abban is megegyezhetnek, hogy az egyik évben az anyjánál jár iskolába a gyerek, miközben rendszeresen látogatja az apját, a másik évben fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!