Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek ha a párom öngyilko...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha a párom öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
5 éve vagyunk együtt, tavaly házasodtunk össze, van egy 2 èves kisfiúnk is. Az utóbbi 1 èvben tehàt kb a házasságunk után nagyon megromlott a viszonyunk ( sokat veszekszünk, nem èrzem olyan jól magam mellette, ès 2x is bebizonyosodott hogy megcsal de mindkétszer megbocsájtottam neki a gyerekre való tekintettel. De amikor harmadszorra kaptam rajta az már tényleg sok volt és kijelemtett hogy válni szeretnék. Napokig nem beszéltünk majd láttam hogy olyanokat nézeget a telefonjában hogy búcsúlevél, meg hogyan lehet gyorsan meghalni stb. És nen hiszem hogy csak riogatna mert hozzám nem jött oda ezzel meg találtam egy csomó gyógyszert amit eddig nem szedett és amikor megkérdeztem mire való teljesen ideges lett. Fogalmam sincs mit csináljak. Lehet tènyleg csak rám akar ilyeszteni de mi van ha mègsem? Akkor nekem kell èletem vègèig ezt a lelki terhet cipelnem. Arról ne is beszèljünk amit p a szüleitől kapnék ha megtudnák hogy a válás miatt lett öngyilkos. Meg hogy nézek majd később a gyerekem szemébe? Aki majd kérdezi hogy hol az apja? Mondjam azt neki hogy sajnálom kisfiam gyakorlatilag miattam nincs apád? Viszont az sem megoldás hogy vele maradok mert rájöttem hogy hiába próbálom összetartani a családot és újabb és újabb esélyt adni, ha folyton veszekedés van annak előbb utóbb a gyerek is kárát látja. Ilyen helyzetben szerintem jobb külön de békességben. Viszont ez miatt a dolog miatt nem merek szétmenni. Akármikor hozzámér rossz érzés fog el mert nem tudom nem e más nővel volt előtte. Már teljesen tanácstalan vagyok és nem tudom mit tegyek kihez forduljak...

2017. máj. 26. 17:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Azert akar öngyilkos lenni mert szíve szerint elhagyna de FÉL a szégyentől-annyira nem akar "szégyenbe"- kerulni -azzal hogy elhagy egy masikert hogy inkább öngyilkos lenne.

Ez így van 100%.

Psihologus írta.

2017. máj. 27. 17:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Barhogy is tesz,az o elete,az o dontesei,nem te diktalod bele a gyogyszert.Ketszer megbocsatottal,nem jott be,innentol nincs mirol beszelni.

Ne elj rettegesben,gondolj a sajat es a gyermeked nyugalmara.HA megteszi,akkor majd gondolkodsz a hogyan tovabbrol.Leirtad,jobb kulon,bekessegben.Csak lépd meg!

2017. máj. 28. 07:12
 13/16 anonim ***** válasza:
39%

Istenem, már megint te vagy?

SOkszor megcsalt és ő fenyegőzik? Tegye.

Te meg jó nagy hülye vagy, hogy bedőlsz neki.

Magadból csinálsz áldozatot. Mit kell neked cipelni? Semmit. Nem tehetsz arról, hogy egy lelkibeteg, farka után menő párod van. Illetve tehetsz róla, hogy még nem rúgtad ki.

Szedje be az ösze gyógyszert. Majd kihívod a mentőt és a pszichiátrián helyre teszik. Közben meg beadod a válópapírt. Komolyan, ilyenkor szégyellem, hogy nő vagyok.

2017. máj. 28. 07:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Beszélj a férjed szüleivel!

Mond el nekik hogy már két alkalommal is megbocsájtottál és nem vagy képes újra és újra megbocsájtani. Azt is mond el nekik hogy gyógyszereket találtál a fiúknál és nem tudod mire vélni a dolgot ők mit szólnak ehhez az egészhez.

A gyermekednek pedig mond azt ami történt azt hogy az édesapja meghalt amennyiben így fog történni de gyorsan hozzá tenném hogy ez egyáltalán nem biztos. Mert könnyen lehet hogy ez csak taktika a férjed részéről. Amikor a gyermek nagyobb lesz akkor majd el mondod neki a részleteket is, sőt akár eltehetsz papírokat fényképeket és azokat is megmutathatod majd neki idővel.

Sőt azt is megteheted hogy megkérdezed a férjedet hogy ő mit mondana egy olyan embernek aki öngyilkos akar lenni, hogyan beszélné le róla. Ha vissza kérdez mondhatod neki azt hogy olvastál erről a neten és érdekel az ő véleménye is.

Amennyiben bekövetkezne a tragédia akkor azzal a tudattal élj tovább hogy te nem akartad ezt több alkalommal is megbocsájtottál neki és nem te hoztad meg a döntést hogy ő meghaljon. Ráadásul ő a férj és apa neki kellene gondoskodnia hogy amit tud azt tegye meg a családjáért. Az öngyilkosság az nem gondoskodás. Annak a gyereknek szerető apa kell és szerető anya kell ha ezt nem képes felfognia akkor gond van.

Itt már nem meghunyászkodni kell hanem szembesíteni a tényekkel. Van egy gyereke és egy felesége azon kellene fáradoznia hogy ő is a családját építgesse természetes hogy vannak hullámvölgyek de ketten vannak a kapcsolatban. Szóval ideje lépned. Beszélj a szüleivel! S beszélj vele is! Mond el neki az általad látott helyzetet és kérdezz rá arra is hogy mit akar. De akár négyesben is beszélhettek a szülőkkel. Biztos lesz kínos rész de ne inogj meg csináld végig mert szükséges. És ha taktika volt akkor erre biztosan nem számít. S írom mindezt férfiként.

2017. máj. 28. 09:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon. Velem is megcsinálta a férjem, eljátszotta, hogy rosszul van, aztán, amikor azt mondtam, adok neki még egy esélyt, már nem volt semmi baja. Pár héttel később, ismét közöltem vele, válni akarok, ugyanaz történt, de akkor már nem hatott meg, jelenleg a második tárgyalásra várunk.
2018. febr. 18. 21:29
 16/16 anonim ***** válasza:
A 15-ös vagyok. Túl vagyunk a váláson, a volt férjem azóta sem lett öngyilkos.
2018. dec. 14. 04:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!