Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám megértetni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám megértetni vele, hogy el akarok válni?

Figyelt kérdés

Egy kicsit bonyolult,de leírom az egész történetet.

Alapsuliban ismerkedtünk meg . Egyházi iskola volt,amit én utáltam,de őt a családja is mélyen vallásosak nevelte, szóval nem volt neki ez gond. Külön gimibe mentünk ő szintén konzervatív egyházi iskolába,én egy átlagos államiba.

17 évesen jöttünk össze. Neki én voltam az első barátja én viszont előtte is jártam lányokkal. A szülei és az ismerősök szemében olyan álompár voltunk. 22 éves korában kezdett arra célozgatni,hogy nem akarom-e feleségül venni. Amikor 24 évesek voltunk akkor szinte ő kérte meg a kezem. Én még vártam volna,mivel fiatalok vagyunk ,de szerelmes voltam szóval belementem. Az esküvő is gyorsan meglett. A baj az esküvő után fél évvel kezdődött. Drasztikusan megváltozott. Addig is konzervatív ember volt,de azután nem akart semmi kirándulásra menni ami több volt pár napnál, mert lemarad az Istentiszteletről. Nem nézett olyan filmet amiben szexjelenet van. Nem is az a lány volt akibe beleszerettem. Erkölcstelennek tartotta,hogy a barátaimmal,osztálytalálkozón iszogatunk.( Nem arra gondolok hogy lerészegedek,csak 2-3 sörre és viccelődésre,szívatás ra).

Pár éve kaptam külföldön munkát( Amerikába) és oda költöztünk. Erről is csak nagyon nehezen lehetett meggyőzni.

Kiskoromtól kezdve szeretek sportolni, túrázni, felfedezni,de amikor el akartam vele menni akkor sosem volt kedve. Az életem lapos, szürke lett. Megismertem egy egészség stúdió vezetőjét akivel jó barátok lettünk. Elmentem vele azokra a helyekre ahová rég szerettem volna. Elmondtam neki minden kínom-bajom . A feleségem vallás mániája pedig az őrületbe kergetett. Egyszer egy estén amikor már nem bírtam és beszélgettünk a barátommal. Megcsókolt. Megmondtam neki ,hogy szeretem de addig semmit nem akarok amíg el nem válok, mert hiába múlt el a szerelem azért még nem akarom megcsalni a feleségem. Aznap hazamentem elmondtam neki mindent hogy válni akarok , mert beleszerettem egy másik nőbe,de azt is elmondtam hogy nem történt egy csókon kívül semmi. Ezután jött egy szentbeszéd majd elkezdett kétségbeesetten ,könyörögni,hogy oldjuk meg , menjünk el lelkészhez tanácsadásra stb. Nem tudom megértetni vele ,hogy nem szeretem és el akarok válni. Amikor beszélek a dologról akkor úgy tesz mintha semmi se történt volna. Segítsetek kérlek.

Próbáltam már a feleségemen segíteni,mert szerintem amit csinál az beteges. Az elején én is próbáltam változni, megérteni őt,de úgy nem éreztem magam önmagamnak. Túl nagy a világunk és a személyiségünk között a különbség. Nem akarom kisemmizni,mert a nagyapám ugyanezt tette nagyanyámmal,miközben 2 nővel csalta. Én nem akarok ilyen lenni,szóval 50-50 menne a vagyon, és ezért nem akartam semmi szexet vagy mást a másik lánnyal a válás előtt.

30/f

2017. máj. 13. 18:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
27%

10! ebben 100%-ban egyetértek. Ez a probléma, mint olyan, nem jellemző egy 30 éves férfire. És egy 30 éves férfi nem beszél úgy arról a nőről, akit megcsókolt, hogy barátom... "Egyszer egy estén amikor már nem bírtam és beszélgettünk a barátommal. Megcsókolt.

Nekem meggyőződésem, hogy egy magadat írónőnek képzelő vagy. Nem vagy az, olvass művészi irodalmat, ne bulvárt, és szennylapokat, abból rájöhetsz, hogy miért írom ezt.

Az indulatért elnézést kérek, azért volt, mert undorító a kamukérdés-habos-blikknovelka egy olyan kérdés-felelet oldalon, ahol a cél az lenne, hogy egymásnak segítsünk.

TS

2017. máj. 14. 11:26
 12/27 anonim ***** válasza:
70%

32 voltam mikor váltam.

Nejem nem igazán akart(megcsalt) elválni, próbáljuk meg stb, helyre lehet hozni, megváltozunk és a többi és a többi....

Pont így voltam mint te, tudtam hogy én már nem szeretem őt így nincs is értelme folytatni próbálkozni. Nem az az ember akit én szerettem annak idején. Mivel volt két gyerek, egy darabig azért hezitáltam, benne maradtam a fosban. Végül mégis az lett amit már rég éreztem, hogy nekünk nincs keresnivalónak egymás mellett. Elváltam.

Nem más nő miatt, hanem amiatt mert nem tudtam már rá nőként nézni amiatt amit tett és ahogyan viselkedett.

Na ennyit rólam.

Adj neki időt majd lassan felfogja hogy mi a helyzet. De beszélj vele nyíltan üljetek le.

Ezért meg ezért nem működik tovább stb...

Aztán ne hagyd hogy ilyeneket csináljon mint amit írsz hogy felhív és elmondja a napját, ez csak hitegetés az ő szemében. Minden kapcsolatot megszakítasz ha keres elutasítod, ha nem érti meg egyszerűen kinyomod, letiltod stb. Most legyél férfi legalább. Mert tudod te is hogy eddig nem voltál. Kommonikáció, és tettek. Hajrá, előre.

2017. máj. 14. 11:29
 13/27 anonim ***** válasza:
Válj el mielőbb. Se lelki kapcsolat köztetek, gondolom szex sem, ez így nem házasság. A csaj csak kihasznált, hogy elmondhassa férjnél van, Neked meg kuss. Te megtettél mindent, ne legyen lelkiismeret furdalásod,a házasság nem lehet börtön. Legyél utána következetes vele, sőt most is, hogy nem kell találkoznotok, beszélgetnetek, mert az ilyen tényleg zaklatni fog. Sajnos nagyon sok férfi így van, a nő akar házasságot a nő veti fel, hogy kellene már, a férfi csak belemegy, hogy jól van megteszem a kedvérét. Gyerekvállalás ugyan így. Szinte kivétel nélkül után meg ez van, hogy a pasi csodálkozik, hogy a nő megváltozott. Ott kellene már észnél lenni, mikor egy nő akarja ezeket és rágja pasi fülét, abból jó nem sül ki. A férfi mikor úgy érzi magától össze akar majd költözni, akinek fontos a házasság, az magától megkéri a nő kezét úgy, hogy előtte szóba nem jött a házasság. Majd a férfi felveti a gyermeket, csak így lesznek normális kapcsolatok hosszútávon. Mindenben ne cserélődjenek fel a szerepek.
2017. máj. 15. 08:13
 14/27 anonim ***** válasza:
Én is szépen szerettem volna, fél év könyörgés győzködés párterápia van benne, hogy már külön élek és még mindig azt gondolja, hogy ez az én hibás döntésem és elmondja a napját, stb
2017. máj. 15. 10:22
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

Ez nem fog könnyen menni.

De ha most nem erőlteted meg magad(értsd: nem válsz el tőle) akkor boldogtalan leszel egész életedben.

2017. máj. 17. 12:57
 16/27 anonim ***** válasza:

Elmondja a napját és te közben mit teszel? Végighallgatod? Reagálsz rá? Akkor te is úgy teszel, mintha mi sem történt volna. A viselkedéseddel erősíted benne, hogy minden maradt a régiben, hogy még érdekel, hogy ragaszkodsz hozzá.

A viselkedéseddel, a szavaiddal tudnád egyértelműsíteni, hogy te már lezártad. És nem úgy, hogy egy-két napig ugyanúgy élted, mint korábban, majd öt percig jelzed, hogy válni akarsz... nem, ha elhatároztad, akkor folyamatosan és következetesen ehhez kell tartanod magad.

(A letiltás amúgy szerintem gyerekes. Egy felnőtt ember megmondja szemtől szemben, hogy nem akar kapcsolatot tartani. Ha elkezdi mesélni a napját, közlöd, hogy téged ez már nem érint. Ebből tudná tudomásul venni, mi a helyzet...)

2017. máj. 19. 14:02
 17/27 anonim ***** válasza:
75%
Ha valóban olyan mélyen vallásos, képzeld magad a helyébe... Neki valószínűleg te voltál az első, veled tervezett egy életre, most meg elhagynád másért. Mélyen vallásos embereknél a házasság életre szól, még ha rossz is. Aki ezzel nem tud azonosulni, az ne is kezdjen ilyen kapcsolatba. Bocs, de a felelősség a tiéd. Tönkreteszed vele az életét. Önző vagy. Tudom, manapság divat válni minden szarért meg felelőtlenül házasodni, de még nem vallásosként sem tudom az ilyet elfogadni. Nem kellett volna ilyen emberrel kezdeni, vagy ha már kezdtél, vállalnád férfi módjára.
2017. máj. 25. 10:19
 18/27 anonim ***** válasza:
Mert a csaj nem önző? A leírtak alapján jól átvágta a srácot, mutatta a jó arcát, házasság után meg az igazit. A tipikus számító kislány, bár itt valószínűleg annyira nem tudatosan tette. gGyerek, a korához képest a leányzó, burokba nőtt, de játssza a felnőttet, 0 tapasztalattal. Egy célja volt úgy viselkedni, hogy elvegyék, aztán ő majd irányít, és mivel a már a férje bármit megtehet, mert örökre így marad. Valószínű egyedül nehezen boldogul is a mindennapi dolgokkal. Eddig a szülei ott voltak, utána férj, még önállóan nem kellet megállnia a lábán. Úgy gondoltam most be van biztosítva, szülők után majd egy pasira támaszkodhat. Na itt elszámította magát. Nagyon nem volt őszinte a leányzó, és az is bűn. A házasság nem börtön, az nem abból áll, hogy megszabjuk mit csinálhat a másik és mit nem, egyoldalúan. Itt a kérdező jól teszi, hogy addig lép amíg meg nem keserítik egymás életét teljesen, mert se lelki kapcsolat nincs, se testi (normális tuti nem). Mi lenne gyerek után? Pokol lenne a srác élete. Egy színjáték a külvilág felé, hogy boldog család. Hazugság, hazugság hátán, az jobb? Azt is bűn Isten szemében. Ebben az esetben csak ne legyen bűntudata a kérdezőnek. Megalkudott már eleget, toleráns volt elég sokat. Isten meg igazságos.
2017. máj. 25. 13:04
 19/27 A kérdező kommentje:

A legnagyobb gond az hogy én úgy voltam hívő mind a legtöbb ember. Azt állítja,hogy hisz de közben se templom,se imádság, semmi csak úgy állítja. Aztán úgy voltam vele hogy akkor vagy rendesen vagy sehogy. Már nem vagyok hívő. Ez vágott főleg közénk, ugyanis én szabadabb voltam emiatt. De már folynak a tárgyalások. A hívogatását meg úgy kezeltem,hogy semmibe vettem.

Nem neki akarok rosszat, nem tartom magam önzőnek azért,mert nem akarom 30 évesen az egész életemet egy boldogtalan házasságban elpocsékolni.

Ő tényleg nem tudja milyen nélkülem, viszont én tudom milyen nélküle. És ha mással vagyok (pl. Család , barátok) és ő nincs ott akkor sokkal szabadabbnak érzem magam.

2017. máj. 26. 17:08
 20/27 anonim ***** válasza:
54%

"Már nem vagyok hívő. Ez vágott főleg közénk, ugyanis én szabadabb voltam emiatt."

Ccc...á - nem ez vágott közétek, hanem hogy loholsz a testi vágyaid után, az vágott. Majd nejed is megtudja, hogy jobb nélküled, bátran váljatok el, mindenkinek jobb lesz.

2017. máj. 26. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!