Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyem válópert indit. Az én és egy másik gyermekem tulajdonában lévő lakásban lakik most. Két kiskoru gyerek van az egyik ide van bejelentve de a menyem és a másik gyerek nem. Igényelhet-e bármit a lakhatással kapcsolatban?
1:
Kibas zottul ezerszer előfordul az, hogy a nő kirakja a férfit válás után, akkor is ha a férfinak nincs hová mennie. Ja és tegyük hozzá hogy még azokban az esetekben is 99%-ban az anya kapja a gyerek(ek)et, ha az apa is küzd érte/értük. (Amúgy patriarchátus van)
14: nekem is fura (egyébként nő vagyok), de úgy tudom, hogy a tulajdonjogot nem bántja, hanem lakhatást kell biztosítani, azt is a gyerek miatt. A gyors végigpörgetés alapján vannak helyzetek, amikor ez nem így van.
Hát, szerintem is érdekes, de ez van. Jobb ezzel tisztában lenni, küldöm is át a vőlegényemnek, tudja mire számítson :D
No tegyük a dolgokat tisztába.....
Ha válás során a közösen használt ingatlan kizárólagos tulajdona az egyik félnek, akkor azt minden gond nélkül eladhatja ha lakva van ha nincs, max csökkentett áron.
Közös tulajdonnál már más a helyzet, mindkét félnek joga van használni az ingatlant, ilyenkor köztes megoldásokat szoktak javasolni.Mondjuk ha az anyánál helyezik el a gyereket, akkor a férfi lemondhat a lakhatási jogról a GYT fejében vagy legalább beszámítják a lakáshasználatot a GYT összegébe. Olyanra is van precedens, hogy a tulajdonrészt a gyerek nevére íratja és ezzel megváltja a GYT, de ehhez hozzá kell járulnia a törvényes gyámnak ha jól tudom.
Válás után nincs olyan, hogy közös tulajdon, használati jog, ez addig működhet csak amíg ki nem mondják a válást és nem bontják fel a vagyonközösséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!