Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Menyem válópert indit. Az én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyem válópert indit. Az én és egy másik gyermekem tulajdonában lévő lakásban lakik most. Két kiskoru gyerek van az egyik ide van bejelentve de a menyem és a másik gyerek nem. Igényelhet-e bármit a lakhatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2017. máj. 11. 12:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nektek lesz igazatok, feleséget gyerekkel akkor sem lehet kitenni, ha válás van: [link]
2017. máj. 11. 14:00
 12/21 anonim ***** válasza:
74%

1:

Kibas zottul ezerszer előfordul az, hogy a nő kirakja a férfit válás után, akkor is ha a férfinak nincs hová mennie. Ja és tegyük hozzá hogy még azokban az esetekben is 99%-ban az anya kapja a gyerek(ek)et, ha az apa is küzd érte/értük. (Amúgy patriarchátus van)

2017. máj. 11. 14:07
 13/21 anonim ***** válasza:
2017. máj. 11. 14:49
 14/21 anonim ***** válasza:
76%
11-es, ez egy nagyon elcseszett es felhaborito torveny. Gyakorlatilag felhatalmazza a valo felet, hogy a gyerekekre hivatkozva einstandolja a ferj, illetve idegenek tulajdonat. Mar ertem, hogy miert nem akarnak hazasodni a mai ferfiak.
2017. máj. 11. 14:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

14: nekem is fura (egyébként nő vagyok), de úgy tudom, hogy a tulajdonjogot nem bántja, hanem lakhatást kell biztosítani, azt is a gyerek miatt. A gyors végigpörgetés alapján vannak helyzetek, amikor ez nem így van.

Hát, szerintem is érdekes, de ez van. Jobb ezzel tisztában lenni, küldöm is át a vőlegényemnek, tudja mire számítson :D

2017. máj. 11. 14:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
15-os, igaz, hogy a tulajdonjog nem serul, de mit erek vele, ha nem hasznosithatom az ingatlanomat akar ket evtizedig. Most belegondoltam a kerdezo helyzetebe magam es felhaborit, hogy az elvalt menyem eloskodjon a sajat lakasomban esetleg az uj kanijaval. En nem ertem a torvenyalkotokat, miert nem vizsgaljak meg eloszor a lakhatasnal azt, hogy a valo fel haza tud-e koltozni a sajat szuleihez vagy nem.
2017. máj. 11. 15:24
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
#11: itt más a helyzet. A férjnek semmi tulajdona nincs az ingatlanban. Az ingatlan másoke. Ki lehet majd tenni a nőt, de lehet kicsit nehezebb lesz.
2017. máj. 11. 15:27
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen itt a tulajdon jog nem sérül, mert nem házastársé volt a lakás, elvileg igen ki tenni is lehet majd, de ez inkább csak elmélet lesz a gyerek miatt. Azért a törvény is más, a bírói gyakorlat is más. Nem hiszem, hogy utcára teszik két kiskorúval, ha eddig is ott laktak (lakcímbejelentés a kutyát nem érdekli a bíróságon). Persze akkor ha tényleg sehova,de sehova nem tud menni.
2017. máj. 11. 15:42
 19/21 anonim ***** válasza:
32%
kellett a fiadnak félrekufircolni...
2017. máj. 13. 07:34
 20/21 anonim ***** válasza:

No tegyük a dolgokat tisztába.....

Ha válás során a közösen használt ingatlan kizárólagos tulajdona az egyik félnek, akkor azt minden gond nélkül eladhatja ha lakva van ha nincs, max csökkentett áron.

Közös tulajdonnál már más a helyzet, mindkét félnek joga van használni az ingatlant, ilyenkor köztes megoldásokat szoktak javasolni.Mondjuk ha az anyánál helyezik el a gyereket, akkor a férfi lemondhat a lakhatási jogról a GYT fejében vagy legalább beszámítják a lakáshasználatot a GYT összegébe. Olyanra is van precedens, hogy a tulajdonrészt a gyerek nevére íratja és ezzel megváltja a GYT, de ehhez hozzá kell járulnia a törvényes gyámnak ha jól tudom.

Válás után nincs olyan, hogy közös tulajdon, használati jog, ez addig működhet csak amíg ki nem mondják a válást és nem bontják fel a vagyonközösséget.

2017. máj. 18. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!