Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A saját számláján tartott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A saját számláján tartott pénz közösnek számít ha a számlát 2 éve nyitotta?

Figyelt kérdés
5.éves házasok lennénk novemberben, van egy 4 éves és egy 17 hónapos babánk, én válni szeretnék, mert teljesen elhidegültünk egymástól, semmit nem csinálunk közösen, ő nem akar válni mert élete végéig el tudan így élni csak a gyerekek közelében lehessen, de velük sem foglalkozik, csak darabszámra legyenek meg! nos a helyzet az hogy ő gyűjti szépen a számlájára a pénzt már 3 éve, én ezt csak a banki kimutatásból tudom, és azt is hgoy mikor nyitotta a számláját, amin nem kevés pénz van, de szerinte ahhoz nekem semmi közöm nincs. Mi a véleményetek erről? Mi van ha kimenekíti még a válás előtt azt a bizonyos összeget róla? ilyenkor mi a teendő?
2010. máj. 15. 23:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Menj be a lakóhelyetek szerinti illetékes bíróság panasznapjára (minden héten kell lennie) és ott kérj tájékoztatást, hogy mit tehetsz. A válásnál is ők fognak dönteni, ők tudják mi náluk a bírói gyakorlat. (mert a törvényt is lehet sokféleképp értelmezni; amúgy miből élnének az ügyvédek)
2010. máj. 16. 08:34
 12/21 anonim ***** válasza:

Valóban közös vagyon a házasság ideje alatt számlán gyűjtögetett pénz.

Ha a férjed most gyorsan elkölti, akkor azért azt is bizonyítani kell, hogy mire fogyott el, főleg, ha nagyobb összegről van szó.

Mivel sok ingó és ingatlan "feleződik", tulajdonképpen nem tud lelépni a pénzzel, mert beszámítható ezekbe! (Pl. a ház felét kell kifizetned, de ennyivel csökken a volt férjednek fizetendő összeg)

2010. máj. 16. 09:08
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Ezzel az éjszakai 52%-ossal meg ne foglalkozz, zagyvaságokat irogat.
2010. máj. 16. 09:19
 14/21 A kérdező kommentje:
A házasságunk már az első gyerek születése után megromlott azóta meg aztán végképp helyrehozhatatlan. Sajnos van egy jó kis hobbija lovagolni jár, bár én már inkább lovagoltatásnak szoktam csúnyán nevezni, heti 4 alkalommal plussz a szombat egész nap, no és most meg a versenyek is, szóval tök jól élünk, vagyis élek én a picikkel, mert én vagyok az anya és az apa is egy személyben. Semmit nem csinál itthon, minden az én nyakamba szakad. nyitottam egy butikot tavaly októberben hogy anyagilag ne függjek tőle annyira, na azóta pláne egy fillért nem láttam tőle!!!! a lányok magán oviba és bölcsibe járnak mert nem vették fel helyhiány miatt államiba. Az egyik gyereket ő fizeti a másikat én mondván hogy már úgyis van keresetem... A háztartás is egyedül oldom meg, és mindezt úgy hogy ő egy "jól menő vállalkozó", aki minden héten másik kocsival jár, mert autókereskedése és autószerelőműhelye is van egyszerre. Ennyi az én rövid történetem. mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettetek, de még mindig bennem van a para hogy mihez kezdek két pici gyerekkel egyedül, de ettől már minden csak jobb lehet, nemigaz?:)
2010. máj. 16. 13:22
 15/21 anonim ***** válasza:

Házassági szerződés nem volt? Mert annak fényében módosulhat pár dolog.

Érdekes,hogy autókereskedése van.Ez jó üzlet lehet,itt van gyakori kérdéseken egy csaj,aki a szeretője egynek és ott a pénz miatt nem válik a pasi.

2010. máj. 16. 13:30
 16/21 A kérdező kommentje:
házassági szerződés nem volt, pedig a haverja rá akarta beszélni, de végül nem kötöttünk, azért az autószervíz az sokkal jobban megy mint a kereskedés, és hidd el jó sok pénz van a számlán, és ehhez képest élünk egy 55 nm-es házban 4-en, mert nem akar új házat venni, mondván az közös vagyonnak számít már tényleg. mikor terhes voltam a másodikkal akkor vett egy ingatlant, és aláírattak velem a közjegyzőnél egy papírt hogy én arról lemondok. Aláírtam mert már nem bírtam tovább a lelki terrort, és hogy rossz világ jön rám... stb hasonlókat ha nem írom alá... már akkor el kellett volna hagynom, de egy picivel + másik a pocakban hova mentem volna?:(
2010. máj. 16. 13:34
 17/21 anonim ***** válasza:
Tényleg nem leoltásból,de minek szülted meg a második gyereket egy olyan embernek,aki lelki terrorban tartott? Gondolom az első gyerek idején még nem ilyen volt...
2010. máj. 16. 13:38
 18/21 A kérdező kommentje:
Azért szültem meg mert nem volt szívem elvetetni, tudod akinek már van egy akit megszült az utána nem hoz meg könynen egy olyan döntést, de 12.hétig úgy volt hogy meg sem tartom, már a családsegítőben is kitöltötték a papírt és megkaptam a csekket is amit be kellett volna fizetnem, de a gyereket nem bántam meg mert egy boldogságbomba, és mellette a nyugalom szigete is egyben, ha mégegyszer csinálnám ugyanígy megszülném hidd el megérte ő érte!!!!
2010. máj. 16. 13:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj,azt hiszem rosszul fogalmaztam.Én nem az abortuszról kérdeztelek,mert az nagyon durva,arra nem is gondoltam.Én arra céloztam,hogy ha rossz volt mellette az élet,akkor miért nem védekeztél,hogy ne legyen baba és vele is egy újabb kapocs,ami összeköt.Elhiszem,hogy imádod a gyeremekeid,én is azt tenném,akármilyen hülye is az apjuk.

Azt hiszem nagyon eltértem a tárgytól,csak a házassági szerződésre voltam kiváncsi,ha lett volna,akkor megint más lett volna a helyzet.Így csak osztani tudom azok véleményét,akik szerint sajnos keresztet vethetsz a pénzre,ha sikerül eltüntetnie.

2010. máj. 16. 13:54
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha nincs házassági szerzödés, akkor MINDEN, ami a házasság alatt keletkezett vagyon (a te üzleted, az ö vállakozása, mindkettötök pénze) közös szerzemény, amit a vagyomgemosztáskor elfeleznek, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, illetve hogy ki vezeti a vállalkozást.

Ha valakinek a számlájáról most heirtelen eltünke gy nagyobb összeg, akkor azt meg kell indolkolni (számlákkal stb), hogy hová is lett, ha csak "félrettet" magának, akkor beleszámit ettöl függetlenül az elosztandó vagyonba.

Ha meg a gyerekekkel külön költözöl, akkor jár a gyerektartás mindkettö után, ami a férjed fizetésének/jövedelmének a 40 %-a.

2010. máj. 16. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!