Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy közös fiunk. Ha a férjem örökbefogadja a két fiamat és most születik még egy közös, hogyan állapítják meg az eddigi 20% os gyerektartást?
Ha a férjed fizet valakinek gyerektartást, akkor lehet kérvényt benyújtani, hogy mérsékeljék. De nagy változás nem lesz, elvégre a bíróság úgy gondolja, hogy előre tudta, hogy öt gyereket kell eltartania. A 20% se mindegy, hogy mennyi, ha eleve kis összegű, akkor 1-2 ezer forinton fog menni a hercehurca.
Ha te kapsz gyerektartást az exedtől, akkor innentől semmire se vagy jogosult, mivel a két gyereket örökbefogadja a férjed.
Sajnos a kérdés nem egyértelmű. Kicsit bővebben kéne kifejteni.
A férjed csak akkor fogadhatja örökbe a gyerekeidet, ha a biológiai apa lemond róluk. Ekkor nem kapsz GYT-t. De ha idővel a mostani férjedtől elválsz a GYT-t tőle 3 gyerek után vonják, valamint a 2 saját fiad is örököl a férjedtől is.
Gondoljátok át, mert az örökbefogadás nem visszacsinálható. Ezután az apjuk nem tartja a 2 kisfiúval a kapcsolatot? Mit mondasz a gyerekeknek? Ők is akarják?
Tegyük fel soha nem válunk el :)
A mostani férjemmel neveljük az előző házasságomból született kettő fiúnkat, és született egy közös ( ezek alapján ítélték a 20 % ot 2013 ban, akkor nem vették figyelembe az enyéimet) és most szeretnénk, ha a férjem örökbe fogadhatná az enyéimet, plusz szeretnénk még egy babát.
Így a nevén 4 gyerkőc lenne és az ötödik a volt feleségénél, aki után fzeti a tartásdíjat.
Nem tudom, hogy hogyan oszlik a % 5 gyerekre. Erre vagyok kiváncsi.
Tisztában vagyok vele, hogy én nem kapok tovább gyt-t. De az amúgy is csak a menzára elég.
Nem a gyerek- apa kapcsolatot vitatnám. Az nem ide tartozik. Legyen elég annyi, hogy a fiúk szerint a vérszerinti apjuk "van", és van az "apa", akivel élnek.
Ő egyébként beleegyezett,és folyamatban van az ügyünk a gyámhivatalba
"Nem tudom, hogy hogyan oszlik a % 5 gyerekre. Erre vagyok kiváncsi."
Ez nem így működik! Ha egy apának van az adott kapcsolatában/házasságában mondjuk 3 gyereke, akiket ő nevel és van még 2 egy másik kapcsolatból, akkor azt nem nézik a gyerektartás megállapításakor hogy most is van 3 gyerek, akiket nevel!
CSAK AZT A 2-T NÉZIK, AKIKET EL KELL TARTANIA GYEREKTARTÁSSAL.
Lehet a mostani kapcsolatodban 1, 5 vagy 10 gyereked is, ez nem számít! Minden esetben ugyanannyit kell fizetned mondjuk az előző kapcsolatodból való 2 gyerek után akik nem élnek veled.
De akkor érted, amit mondok.
Van 2 gyerek aki veled él. - 50%
Van 5 gyereked, aki nem él veled. - 50%
Te is ugyanezt mondtad most. Lehet 10 gyereked is korábbról, azon tíz között ugyanaz az 50% fog eloszlani, mint a veled élő 2 gyerek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!