Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A bíróság mi alapján dönti el a gyermek elhelyezést?
Pszichológiai és anyagi szempontok. Persze ha egyik szülő pszichológiailag alkalmatlan, a másik viszont eltartani nem tudja, akkor értelemszerűen inkább a szegénységbe küldik a gyerekeket mint egy nevelésre alkalmatlan szülőhöz. Ha mindkettő alkalmas pszichológiailag, akkor jön az anyagi, tehát az életminőségi része a dolognak. Nagyobb gyerekeknél a gyerekeknek is van beleszólása.
Magyarország egyébként rettentően anyaközpontú (erről most nem fejtem ki a véleményemet), az esetek 99%-ban az anya kapja a gyerekeket, kivéve, ha tényleg iszonyatosan alkalmatlan rá.
Én is az utolsóval értek egyet. Ma már közelsem annyira anyapárti a bíróság, mint régen. Nem is egy olyan eset van most a környezetemben, ahol az apának ítélték a gyereket, vagy éppen még folyik a per, és erősen gondolkodik rajta a bíróság.
A bíróság sosem a szülőket nézni, mindig a gyereket helyezi előtérbe. Annak itéli oda, akinél meg vannak a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges feltételek! És szerintem ez így van jól!
Most mondhatjátok, hogy nem igaz, de még az egyetemi jegyzetek sem cáfolják ezt, szóval igen is igaz. Ha szükséges tényleg bemásolom azt a részt, ami leírja, hogy "Magyarország anyaközpontú". Mindig is elsődlegesen az anya minősül "fő szülőnek", ennek a miértjét nem tudom, rengeteg esetben az apa alkalmasabb, ez meg hülyeség, hogy csak rövidtávon. Biztos van olyan is, aki csak rövidtávon, de attól, hogy neki nincs melle és méhe még ugyanúgy vannak szülői ösztönei, ugyanúgy képes a gyereknevelésre, mint egy nő. Nem egy bonyolult dolog, az alappillére a szülői szeretet, ami nem női sajátosság.
Alapból egyenlőként kellene kezelni apát és anyát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!