Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A bíróság mi alapján dönti el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bíróság mi alapján dönti el a gyermek elhelyezést?

Figyelt kérdés
több gyermekről van szó
2010. máj. 13. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
a gyermekeknek nyújtott lakhatás,ellátás és nem utolsó sorban az ő véleményük szerint, ha már kitudják nyilvánítani azt
2010. máj. 13. 19:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Pszichológiai és anyagi szempontok. Persze ha egyik szülő pszichológiailag alkalmatlan, a másik viszont eltartani nem tudja, akkor értelemszerűen inkább a szegénységbe küldik a gyerekeket mint egy nevelésre alkalmatlan szülőhöz. Ha mindkettő alkalmas pszichológiailag, akkor jön az anyagi, tehát az életminőségi része a dolognak. Nagyobb gyerekeknél a gyerekeknek is van beleszólása.

Magyarország egyébként rettentően anyaközpontú (erről most nem fejtem ki a véleményemet), az esetek 99%-ban az anya kapja a gyerekeket, kivéve, ha tényleg iszonyatosan alkalmatlan rá.

2010. máj. 13. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Ebben az országban? Hát itt az egyetlen mérvadó hogy mi a nemed... -.-" Sajnos aki a nő az kapja a gyereket legtöbbször még akkor is ha nem alkalmas rá.
2010. máj. 13. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
Női szimpatia,a ferfi le van szarva!
2010. máj. 14. 05:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én tapasztalatból mondom, hogy az anyának is meg kell küzdenie a gyerekeiért akkor is ha nincs ellene semmiféle negatív kritérium. A jog előtt mindenki egyenlő! Én viszont ezzel nem értek egyet, mivel tudom, hogy a férjem rövidtávon képes nevelni a gyermekeinket, de hosszútávon túlságosan megterhelő lenne neki. Egy anyával, persze, ha nála is a gyerek az első, sokkal nagyobb az érzelmi kötődés. Sajnos Magyarországon általában nem ez alapján döntenek. Sok múlik az ügyvéden, azon, hogy kinek mennyi pénze van, szimpatikus vagy-e a bírónak esetleg szakértőnek vagy sem. Illetve azon is, hogy mennyire nagyot tudsz hazudni. Lehet, hogy sokan megvetnek most ezért a véleményemért, de a tapasztalataim írom le.
2010. máj. 14. 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is az utolsóval értek egyet. Ma már közelsem annyira anyapárti a bíróság, mint régen. Nem is egy olyan eset van most a környezetemben, ahol az apának ítélték a gyereket, vagy éppen még folyik a per, és erősen gondolkodik rajta a bíróság.

A bíróság sosem a szülőket nézni, mindig a gyereket helyezi előtérbe. Annak itéli oda, akinél meg vannak a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges feltételek! És szerintem ez így van jól!

2010. máj. 14. 09:26
 7/8 anonim válasza:
19:44-es ez nem igaz.Ha egy apa harcol a gyerekéért ugyanannyi esélye van.És nem kell a gyereknek hogy hároméves legyen.
2010. máj. 14. 11:11
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Most mondhatjátok, hogy nem igaz, de még az egyetemi jegyzetek sem cáfolják ezt, szóval igen is igaz. Ha szükséges tényleg bemásolom azt a részt, ami leírja, hogy "Magyarország anyaközpontú". Mindig is elsődlegesen az anya minősül "fő szülőnek", ennek a miértjét nem tudom, rengeteg esetben az apa alkalmasabb, ez meg hülyeség, hogy csak rövidtávon. Biztos van olyan is, aki csak rövidtávon, de attól, hogy neki nincs melle és méhe még ugyanúgy vannak szülői ösztönei, ugyanúgy képes a gyereknevelésre, mint egy nő. Nem egy bonyolult dolog, az alappillére a szülői szeretet, ami nem női sajátosság.

Alapból egyenlőként kellene kezelni apát és anyát is.

2010. máj. 14. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!