Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Így is ki lehet váltani a GYT-t?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így is ki lehet váltani a GYT-t?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömtől hallottam, hogy Ő a válás során elköltözött a közös lakásból az új partneréhez, abban egyeztek meg a volt feleségével, hogy ők maradnak, a gyereknek ez így jobb,mert nem kell költözködni, iskolát keresni. Az ingatlan közös tulajdon, az apa nem fizet külön GYT, hanem átengedte az ingatlan ráeső részét(kb40 milliót érő budai lakásról van szó). Ez létezik? Ezt külön kérvényezni kell? Csak azért kérdezem, mert egy másik ismerős hasonló helyzetben van, a volt nej hajlandó kiköltözni a közös ingatlanból + de pereskedik a GYt miatt.

2017. ápr. 4. 13:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy valakit a saját házából kiraknak. Vagyonmegosztást kért már?

Én mondjuk azt nem értem, hogy ha 60.000 gyerektartást ítéltek meg, akkor a pasinak kb. 150.000 Ft a fizetése. Hogy a fenébe hozott össze egy 50 milliós házat ilyen fizetés mellett? A feleség meg évek óta otthon van a gyerekekkel.

2017. ápr. 4. 15:31
 12/20 anonim ***** válasza:
14 éve váltak el a szüleim,ők úgy egyeztek meg hogy a közös tulajdonú ház apámra eső részét az én nevemre íratják,így a fél ház anyáé,a másik fele az enyém,apa pedig (elviekben) nem fizet gyerektartást.Az elviekbent azért írtam,mert ő önszorgalomból azért jelentős mértékben mindig támogatott felnőtté válásomig.Biztos most is lehet ilyet.
2017. ápr. 4. 21:31
 13/20 anonim ***** válasza:
150 ezer nettóra nem ítélnek meg 60 ezer gyt-t,duplájára esetleg.
2017. ápr. 4. 21:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Azt írta, hogy a maximumot vonják a fizetéséből, 2 gyerek esetén ez a fizetés 40%-a. De oké, legyen 300.000 a fizetése. Ebből hogy hozol össze egy 50 milliós házat hitel nélkül?

Nem a nőt akarom védeni, mert nincs igaza. De nem lehet, hogy a férj esetleg korábban 700-800 ezret keresett, most meg hirtelen 150 ezret, hogy ne legyen annyi a gyerektartás, és ezért megy a harc?

2017. ápr. 4. 22:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Úgy hozták össze, hogy egyrészt az elején mindketten dolgoztak, másrészt egy olyan környéken építkeztek aminek később nagyon fel ment az ára(ürömi domb) és a férfi is nagyon sokat dolgozott a házon.

Nem akarom a férfit mosdatni, félrekefélt, de ez akkor sem jogosítja fel a nejet, hogy ne legyen együttműködő főleg úgy, hogy Ő akart válni. Egész pontosan ezt a Nej úgy képzelte el, hogy a férjét kirakja a házból és menjem isten hírével,fizesse a GYT,mert neki ez így megfelelő.

Vagyonmegosztási kérelem be lett adva, de mivel a nej ingyen pereskedik így évekig elhúzódhat. A helyzet az, hogy a Nej nem tudja kifizetni a férfit, hitelt nem akar és szerintem nem is tud felvenni, így patt helyzet alakult ki.

De még abba sem volt hajlandó belemenni, hogy a férfi megváltja a GYT-t a ház tulajdonjogának felével(amivel a férfi rosszul járna), és onnantól tudna hitelt felvenni és saját lakást venni. A Nej annyira begőzölt, hogy a gyerekek után járó adókedvezményt is magához kérte pedig nincs pill bejelentett jövedelme. Nem tudom mennyit keres a férfi, kb 200 ezer nettót. Amikor azt mondtam, hogy maximumot vonnak az ennél több volt,mert GYT elmaradása volt.

2017. ápr. 5. 10:40
 16/20 anonim ***** válasza:
aki 50-60 ezret fizet az hidd el hogy nem hitelképtelen, és nem zacskos levest eszik
2017. ápr. 5. 12:03
 17/20 A kérdező kommentje:

Hidd el,hogy forintos problémai vannak, mert 60000ft GYT alapból vonnak tőle, fizet egy albérletet +rezsit+fenntart egy autót amivel munkába, helyszínre jár(mérnök), szóval szinte semmi nem marad neki.

Azért az óriási különbség, hogy így havi 160000ft megy ki a kezei közül úgy hogy nem jut egyről a kettőre, ha a saját lakását törlesztené belőle és nem bérelné,akkor 10 év alatt a saját tulajdona lenne. Lassan 2éve húzódik a pereskedés.

2017. ápr. 5. 14:20
 18/20 anonim ***** válasza:
60 ezret nem fogja tudni lecsökkenteni. Pláne nem 2 gyerekre, teljesen reális, sőt nem is magas. Ilyen nincs, jogilag, hogy gyerektartást nem fizet, a hitel fejében. Két külön dolog. Igen az ismerős teljesen jogszerűen perelte a gyerektartásért. Az más dolog,hogy ha közösen megegyeznek, hogy így ok nekik, nem mennek bíróságra, nyilván akkor rendben van ez így. Viszont ha bíróság rendezi, akkor ott papíron kell szerepelni. A másik, ha egy ingatlan nem megosztható akkor a használati jogot annál ítélik meg akinél a kiskorú gyermek van. Ilyenkor is tök mindegy kinek a tulajdona. Amúgy kérdezz a jogifórumon.
2017. ápr. 6. 09:24
 19/20 anonim ***** válasza:
60 ezer nem sok két gyerkőcre. 2014 tavaszán hatályba lépett az új ptk, nincs már %-os megítélés a gyerektartásban, de már előtte is a legtöbb bíró a gyerekszükségleteit felmérve ítélte meg.. Kizárt, hogy ezt csökkentse. Ha meg ugrál és bíróságra megy, akkor ez rosszabba lesz, mert fizetheti a hitelt is, plusza gyerektartást is. És igen, a házban az marad akinél a gyerek van.
2017. ápr. 6. 09:28
 20/20 anonim ***** válasza:

ja szegény szegény pasik mert a nőnek olyan hú de könyű gyerekenként 30e-rel atyauristen mekkora összeg....

legyél már reálisabb amúgy meg sose alapits családot ha egy csoringer f1sz vagy

2017. ápr. 7. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!