Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így is ki lehet váltani a GYT-t?
De ha jól tudom itt nem tulajdonjog átruházásról van szó, hanem úgymond pénzbeli megváltásról, a lakás felének "bérleti díját" számítják bele mintha GYT fizetne.
A másik ismerős egy családi házból lett kipenderítve, ami kb 50 milliót ér. A feleség is tulajdonos, tehát jogosan tartózkodik a házban az apóssal egyetemben,aki finoman szólva nem együttműködő. A férfinak 2*30000ft GYT kéne fizetnie, ami elég necces,mert az albérlet rezsivel 150k és még élnie is kéne valamiből. Ha végrehajtóhoz kerül az ügy a közös házból fogják végrehajtani, amihez pill nem fér hozzá. Próbálta már eladni a részét, de lakva elég vicces árat mondtak. Ilyenkor kérvényezheti azt, hogy a Bíróság rendeljen el értékbecslést az ingatlanra, és akkor 1 összegben megváltaná a GYT és többet nem vonnák a fizetéséből? Ehhez a házastársnak hozzá kell járulnia? Így is ő használja az egész ingatlant.
Nálunk hasonló volt a helyzet. Az ingatlan egy részét kaptam gyerektartás címén. (A volt férjemé volt a telek esküvő előtt és arra a házasságunk alatt közösen építettük a házat)
Közös megegyezés volt: ki lett számolva, hogy mennyi a fél telek értéke és ez mennyi időre fedezi a gyerektartást. Mikor a gyerekek elérték ezt a kort, onnan a volt férjem fizeti a megállapított havi 20-20 ezer Ft-ot. A telek az én nevemre került, nem a gyerekekére. A bíróság hagyta jóvá, mert igazolni tudtam, hogy egyedül is el tudom tartani a gyerekeket.
Igen, tökéletesen leírtad a helyzetet, a férj a gyerek nagykorúságáig átengedi a közös lakás ráeső részét a GYT- fejében. Nem tudom, hogy ezt forintra is átváltották-e, de ez náluk jól működik. Szóval ilyenkor az anyának kell nyilatkoznia arról, hogy el tudja tartani a gyerekeket GYT nélkül is.
Viszont a másik szitu azért elképesztő,mert a Nő kizárta a férjet a saját tulajdonából, nem tudja azt eladni, hasznosítani, de a fizetéséből vonják a GYT. Kifizetni sem tudják és nem is akarják. Beszélt egy helyi nehéz emberrel aki megvenné a tulajdonrészét 3 millió forintért, ami vicces, de valahol érthető.
A gyerekek 3 ill 5 évesek, ha a bíróság kiszámolja a hátralévő GYT összegét és azt a tulajdonból valahogy levonja, akkor a férj is tudna új életet kezdeni.
Próbált már hitelt intézni, úgy hogy a közös ház lenne a fedezet, de a tulajdonostárs belegyezése nélkül nem lehetséges, azt meg nem írja alá. Még akkor sem volt hajlandó aláírni, mikor biztosították arról, hogy a hitel-összeget az ő számlájára utalnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!