Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válóper: Költözéskor elzárhat-...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válóper: Költözéskor elzárhat-e egyik fél a másik elől helyiségeket?

Figyelt kérdés
Szüleim most válnak, ami Édesanyám elköltözésével járt. A válóper jogerőre emelkedéséig kell kiköltöznie, amit megtett, de nem minden személyes holmiját tudta elvinni, mert Édesapám elzárt tőle egyes helyiségeket, többek között a közös használatú hálóhelyiséget. Mit lehet tenni ebben az esetben?

2017. ápr. 3. 22:55
 1/4 A kérdező kommentje:
Ha lehetne törölni, vagy módosítani a kérdést, nem tenném fel mégegyszer. Azért tettem fel megint, mert a helyiség - helység elütés irányába mentek a válaszok.
2017. ápr. 3. 23:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mit lehet tenni? Menj oda és hozd el anyukád holmiját.
2017. ápr. 3. 23:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, elzárhat jogilag is, ha kiköltözött abban az esetben is ha közös tulajdonú az ingatlan. Azonban pontosan ismerni kellene a tényállást ahhoz, hogy itt konkrétan meg lehessen mondani, ez jogos vol t-e.
2017. ápr. 6. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Az exnejem elzárt egy helyiséget és oda gyűjtögette a neki kellő dolgokat, függetlenül attól, hogy nem volt megállapodás a bíróságon, hogy mi kié. Feltörtem. Egy csomó olyan cuccot találtam, ami különvagyonnak minősült, mert például még a nagyszüleimé voltak. Pattogott is a bíróságon, de de leállították, hogy amíg nincs jogerős vagyonközösség megszüntetés, addig minden közösnek tekinthető és senki nem vihet el, vagy vehet kizárólagos tulajdonba semmit, a személye használatú dolgain kívül.
2017. ápr. 6. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!