Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék elválni, van kettő gyermekünk. Mennyibe kerül egy ügyvédi első tanácsadás és egyebek?
Figyelt kérdés
2010. máj. 11. 19:36
1/7 anonim válasza:
Inyenes, ha elmész egy bírósági panasznapra. Minden bíróságon van azt hiszem havonta egyszer.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, és ott mi történik? Miről szól? Mit kell tenni??
2010. máj. 11. 19:47
3/7 anonim válasza:
Nálunk pl. hetente 1x van ingyenes jogi tanácsadás a bíróságon. Bemész, elmondod a portán, hogy tanácsadásra jöttél. A folyosón leülsz és kivárod a sorodat (általában jópár ember van, ha mindenkire csak 10 percet számolsz, már készülhetsz uzsival, innivalóval). Ha rád kerül a sor, bemész, felveszik az adataidat (semmi következménye nem lesz, csak ők is jegyzik, hogy hány ember fordul hozzájuk) és már mondhatod is a kérdéseidet. Érdemes előre felírnod a kérdéseidet, hogy ott pontosan, gyorsan fel tudd tenni őket, nehogy kimaradjon valami, aztán megint mehetsz sorbaállni :=). Ha végeztetek, elköszönsz és eljössz. Ennyi.
4/7 anonim válasza:
És segítenek megírni a keresetet. Szóval, ha közösmegegyezéssel váltok, akkor ez bőven elég. Felesleges ügyvédnek fizetni.
5/7 anonim válasza:
A férjed akar válni? Belemegy a közös megegyezésbe? Mert ha nem akkor érdemesebb már elsőre ügyvédhez fordulnod. Általában az első tanácsadás ott is ingyenes, de nem szoktak 5.000 Ft-nál többet kérni. Én inkább ügyvédhez mennék, mert itt sokkal részletesebb információt kapsz, mint a bíróságon, ahol több embert problémáját hallgatják meg órákon keresztül. Illetve nálunk van jogsegély alapítvány, ahol szintén ügyvédek ingyen látnak el tanácsokkal, sőt ha olyan anyagi helyzetben vagy még ingyen ügyvédet is kaphatsz.
6/7 anonim válasza:
OFF
"A férjed akar válni? "
Azt honnan lehet tudni, hogy milyen nemű a kérdező? Szöveg stílusból én is inkább női kérdezőre tippelnék, de hát akkor se írta sehol.
7/7 anonim válasza:
Szeretnél?! (Vagy csak el kell, hogy válj?) Nem mindegy!
Én már váltam, de nem szerettem volna! Főleg a két gyerek miatt. Csak Te jársz jól, vagy a két gyerek is? Nagy koloncot kötsz a nyakadba... Biztos, hogy menthetetlen a házasságod, vagy csak most úgy érzed? Vigyázz, az idő nagy úr! Egyébként az a hunyó, aki a ludas (mondjuk megcsalt a párod...)! A vagyonmegosztásnál nyerhető rész mellett az ügyvédi költség eltörpül. Úgy kell megegyezni az ügyvéddel: százalékban (ezrelékben...)!
De jól gondold meg a gyerekek miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!