Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valas kozbem memmyire befolyasolo h anyukanak vagy apukanak uj kapcsolata van?
Alapvetően semennyire, a magyar családjog nem ún. vétkességi elvű, tehát csupán a jog nem veszi tekintetbe egyik fél új kapcsolatát sem, sőt a megcsalás ténye sem számít a házasság felbontásánál.
A gyermekelhelyezésnél annyiból lehet esetleg létjogosultsága, ha az a fél szeretné a gyermeke(k)et nevelni, akinek új párkapcsolatat lett és történetesen abban az ingatlanban élnek, ami az új partner tulajdona, akkor a bíróság és/vagy gyámhivatal vizsgálhatja azt, hogy a lakóhely megfelelő-e a gyermeknevelésre (pl. komfortos-e stb.)
Természetesen itt sem a kapcsolat ténye a lényeg, hanem a lakókörnyezet színvonala (és adott esetben a válásban nem érintett harmadik félnek pl. hozzájárulását kell adnia egy készülő környezettanulmányhoz, a saját ingatlanába be kell engednie akkor a szakértőt stb.)
Minden jót: elvált nő
A környezettanulmányt csak arra a helyzetre készítik el, ahol a gyerekek vannak/lennének. A bíróság kíváncsi rá, hogy hol helyezné el a gyerekeket anyuka vagy apuka.
Amúgy a partner annyiban számít, hogy nem mindegy, hogy hogy bánik a gyerekekkel.
Én egy 3 éve válófélben lévő apuka vagyok, akinek van új párja másfél éve.
Azt írtam: "Elvileg, papíron nem számít."
De neked is igazad van. A bírságot elméletben nem érdekli. De a bírónők is sokszor férfigyűlölők, ráadásul (mivel nők) érzelmi alapon döntenek, és nem racionálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!