Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meddig mehet ez igy?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig mehet ez igy?

Figyelt kérdés

Roviden a sztori.

Baratnom terhes lett, a terheseg allat mar rossz volt a kapcsolatunk, szules utan mar kibirhatatlan volt az allando kotekedese. Elhagytam. Probalt mindenfelle kepen bemocskolni a szulei es a barataim elott. Nem sikerult neki. Vegul a fiamat tiltotta el tollem h fajdalmat okozzon. Bepereltem, veszitett. A birosagi dontest nem akarja elfogadni es most mar a munkahelyemen is probal lejaratni hatha ki tud rugatni. A munkahejem fonoke is mellem allt. Holnap teszem meg a feljelentest, hogy nem tartsa be a birosagi vegzest es tovabra sem engedi latni a kisfiam. Ragalomert meg nem jelentem fel csak akkor ha ujra probalkozik.

Kb enyi a tortenet.

Szerintetek miert nem all le? Mit akar elerni? Tonkre ugysem tud tenni.

2016. dec. 5. 23:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Lehet hogy rájött hogy szeret, de inkább próbál gyűlölni, meg alád tenni, ahol csak tud.
2016. dec. 5. 23:27
 2/14 anonim ***** válasza:
Talán visszaakar kapni? Mondjad neki,ha így folytatja,elvesed tőle a gyereket,mert van rá tanúd,nem is egy,hogy beszámíthatatlan,félőrült!
2016. dec. 5. 23:28
 3/14 PcCsaj ***** válasza:
77%
Egyedül van, rossz neki ő azt gondolja h te éled a kis életedet még ő csak a gyerekkel van otthon és oda lett az élete, így nehezebb párt találni is. Nem lennék a nő helyében.
2016. dec. 5. 23:34
 4/14 A kérdező kommentje:

Visszakapni engem??? Nem a semmiert hagytam el es amugy is ha vissza akarna szerezni akkor nem kene h megprobaljon tonkre tenni.

Mar tenyleg meggondoltam aszt is, hogy akkor elveszem tolle a kisfiam. Eddig csak nem akartam elszakitani ot az edesanyatol.

2016. dec. 5. 23:37
 5/14 A kérdező kommentje:
Amikor othagytam ot akkor sem hagytam magara. Segitettem ahol csak lehetett. Nem kis osszegektol szabaditott meg ez ido alatt. Persze h elem az eletem. Hisz egy rossz kapcsolattal nem veszett oda az egesz mindenseg. O is elhette volna nyugodtan mert mindig felajanlottam a segitsegem mindenben. De ot jobban lefoglalta az, hogy alam tegyen.
2016. dec. 5. 23:41
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a kovetkezot teheted :

- leallsz a gyerektartas folyositasaval, elhelyezed egy leteti szamlara (akar ugyvednel) es kijelented, hogy megkapja a gyerek, amint eleget tesz a lathatasi kotelezettsegeinek

- feljelented.

Az apa joga a gyerekkel valo kapcsolattartas, amennyiben a felugyeleti jogat nem szuntettek meg. Ellenben kotelessege gyerektartast fizetni. Azonban egyre inkabb elfogadott a joggyakorlatban az altalam ajanlott megoldas (leteti szamla). Ugyanis ezzel bebizonyitod, hogy te akarsz fizetni, de a jogaidat is szeretned ervenyesiteni. Tehat ha birosaghoz fordulsz gyermek elhelyezesenek megvaltoztatasa iranti kerelemmel, es bizonyitani szeretned, hogy te tenyleg gondoskodsz rola, egy ilyen leteti szamla nyitasa / meglete igazolja a johiszemusegedet, amellett a teny mellett, hogy az anya jogtalanul akadalyoz a kapcsolattartasban.

Ha nem akarod teljesen elszakitani az anyjatol, akkor van lehetoseg megosztott felugyelet keresere is, emellett persze lathatja az anyjat rendszeresen (hiszen az o felugyeleti joga sem szunik meg ezzel, a gyerek sorsat erinto dontesekben tovabbra is egyutt kell reszt vegyetek.)

Beszelj egy jo ugyveddel, mert en soha nem foglalkoztam igazan csaladjoggal, nem az a szakteruletem, igy nem szeretnek butasagot mondani.

2016. dec. 6. 06:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

hát utolsó, sikerült is jó nagy hülyeséget mondani.

A gyerektartás a gyereket nevelő szülőnek jár a gyerek költségeire (étel, pelus, rezsi, később iskola stb)

2016. dec. 6. 07:41
 8/14 A kérdező kommentje:

Ma nagyot nevettem, ugyanis kaptam egy levelet. Az exem felkeresett egy ilyen konzultacios irodat, hogy jusunk kozos nevezore. Az en hulye fejem szerint ez akkor szukseges ha valoban nincs megegyezes es ha ott sem sikerul akkor jon a birosag. Nos birosag mar volt es a dontes is megszuletett. De ez neki nem tetszik, mivel nincs penze ugyvedre most ezzel probalkozik.

Ugy nez ki nala minden forditva mukodik a fejeben.

Na mind egy szepen kovetelni fogom, hogy tartsa be a birosag altal hozott hatarozatot es kesz es ha nem tetszik neki akkor megprobalom magamhoz venni a fiam. A kulombseg, hogy en nem akarom tiltani az anyjatol

2016. dec. 6. 08:08
 9/14 anonim ***** válasza:

Olvasd el akkor reszletesen amit irtam. Nem azt irtam, hogy ne fizessen gyerektartast. A leteti szamla pont arra szolgal, hogy rajta van a tartasdij ami a gyereket megilleti, de ahhoz, hogy az anya felvegye, teljesitenie kell a kotelezettsegeit (pl lathatas biztositasa).

Csaladjogi ugyekkel foglalkozo ugyved ajanlotta amugy ezt a megoldast, tehat biztosan o is hulyeseget mondott.

Amugy az ugyvedi letet szamos hasonlo esetben hasznalhato, pont az a lenyege, hogy a penz ott van, megvan, de a hozzafereshez valamilyen jogviszony ervenyesitese kell.

2016. dec. 6. 08:08
 10/14 A kérdező kommentje:

Ne vitatkozatok a fellet h fizesek neki vagy sem. Azt igy is ugy is elkuldom neki csekken keresztul es ajanlott levelel igy megvan a bizonyitek, hogy en fizetem.

A csaladjogi ugyved mar megvolt es a birosag is egy eleg jo dontest hozott, csak ez nem tetszik neki, hogy igy tobb idot tolthetek a fiammal mind azt o szeretne.

2016. dec. 6. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!