Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő, ha azt szeretném, hogy a páromnak ne legyen semmi köze a gyermekünkhöz? Többi lent
Nem vagyunk házasok, se bejegyzett élettársak, még az apasági elismerőig sem jutottunk.
31 hetes kismama vagyok, és belement a drága "apuka", hogy lemond a gyerekről. Félek, hogy szülés után már változik a véleménye, de volt bőven időm ezt átgondolni, azt akarom hogy ne legyen JOGA semmihez. Nekem nem kell se pénz, se a neve, semmi! De ne kopogjon nekem, hogy mint biológiai apa neki vannak jogai! A családja nagyon tehetős, jártasok a jó és drága ügyvédek között, azzal fenyegetett, hogy elpereli tőlem a kislányt...
Ezt én sem értem, hogy arra jó volt, hogy szexeljetek, de ilyen gyűlölet van benned iránta pár héttel később. Ma már senki se nézi meg, hogy kivel bújik ágyba, és kitől fog gyereket szülni, ha besikerül?!
Egyébként meg keress fel egy ügyvédet, de ha jól tudom, az apának is pont olyan jogai vannak, mint egy anyának, akár tetszik ez neked, akár nem.
Nem csak a te gyereked, ketten hoztátok össze.
Lehet amúgy is csak mint donor kellett neki a hapek.
Kedves Tőletek, köszönöm!
Tudjátok ha rosszindulatú lennék, akkor kívánnám, hogy éljétek át, amit én! Ítélkeztek, de egy lépést nem tettetek meg az utamon, sírva is szaladnátok haza...
Megnézi az ember, hogy kivel fekszik össze. Megnéztem. 5 együtt töltött év után jött egy baba, akit már akkor el akart vetetni. Nem történt meg, mondtam, hogy meg lehet barátkozni a gondolattal, vagy akkor ki lehet lépni az életünkből. Azt mondta összeszedi magát, és meg fogunk küzdeni a feladattal. Most, 7 hónap lelki terror, nemtörődöm hozzáállás, veszekedés, sértegetés után úgy döntöttem, hogy nem akarok tovább próbálkozni. Beleegyezett. De ha erről nem lesz hivatalos papírunk, akkor felbukkanhat bármikor-ahogy az én apám is elhagyott minket, majd évek évek után verte az ajtót, hogy neki jogai vannak.
Elég szomorú, hogy vannak! Mert én lemondtam a kislányomért a karrieremről, az álmaimról, amiért eddig tanultam, a legapróbb dolgokig mindenről! De nem tudok boldog, mosolygós kismamaként élni, mert ez az ember teljesen tönkreteszi az életemet, az idegrendszeremet-és soha nem volt ilyen. Teljesen kifordult magából, ha tudtam volna, hogy ez lesz, szóba se álltam volna vele...
A jog a gyereket képviseli elsősorban, nem a szülőket. TE nem mondhatsz le a gyereket megillető jogokról: neki igenis joga van a szülővel (sőt a nagyszülőkkel) való kapcsolattartásra, gyerektartásra, stb.
Kizárólag akkor tiltják el az apát a gyerekétől, ha bizonyítottan káros rá nézve a kapcsolattartás, pl. veszélyezteti a testi-lelki egészségét.
Ez ellen nem tudsz tenni semmit.
Talán nem kellett volna erőltetni a gyerek-dolgot és/vagy csalással ("véletlen" kilyukasztott óvszer, tabletta nem szedése) teherbe esni mindenféle előzmény nélkül.
Mártíromság, mizantrópia Kérdező a neved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!