Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös felügyelet nem működik. Mi a teendő?
Már a válóper alatt is azt mondta a bíró, még egy ilyen mondat és nem engedélyezi a közös felügyeletet. (Pedig egy pici dolgon nem egyeztünk épp ott, de remekül felismerte, hogy hányadán állunk egymással). Mindkettőnknek nyilatkoznia kellett ezután a válóper alatt, hogy alkalmasnak tartjuk magunkat a közös felügyeletre. Sajnos a bírónak igaza volt, nem megy ez nekünk, nagyon nem. Állandó harcban vagyunk, a volt férjem ott tesz be, ahol tud. Most újabban gyerektartást sem fizetett, de ez csak 1 hónap (tudom 6 hónap nem fizetés után lehet valamit elérni). Egyébként a gyereket rendszeresen viszi, inkább mi nem egyezünk. Mi a teendő ilyenkor, mit tudok elérni? Közös felügyelet megszüntetése mert a szülők nem egyeznek? Nem tudom és nem is akarom a szülői felügyeleti jogát elvenni (ez más, ugye?) de szeretném, ha kizárólagosan nálam lenne elhelyezve a gyerek. Most annyi van szabályozva, h az én lakcímemen van a gyerek. Van ennél tovább? Vagy esetleg a láthatása csökkentése? Most heti 2-4 napot nála van a gyerek. Az elég indok, hogy nem működik együtt, soha nem veszi fel a telefont, ha mondom, h orvoshoz hozza el a gyereket (akit én viszek orvoshoz, csak épp nala aludt) közli nem hozza el (2 km-re az ovodától), vesz a gyereknek egy csomó ruhát, de nem veheti fel a gyerek, csak akkor ha nála van, addig a szekrényben áll, de persze az én általam vett ruhákat begyűjti és 1 hónap könyörgés után adja vissza, hogy 1000 Ftot nem fizet az óvodába, mondván az az én dolgom, neki ehhez semmi köze? De a legdurvább, hogy rávett, hogy a közelébe költözzünk albérletbe, ahova az iskolát választottuk (szintén mert ő így akarta), megegyeztünk szóban, h további anyagi segítséget fog nyújtani emiatt (mert a 2/3 fizetésem az albérletre megy el), melyről írtam egy megállapodást, melyet nem hajlandó aláírni. Megtehetem így, hogy kérem a kozos felügyelet megszüntetését, ill pl 1 év múlva vagy akár még most iskolát váltok? Csak azt nem tudom, hogy hogyan váltanék iskolát júniusban
... (szeptemberben kezdi az iskolát) bocs kicsit hosszú lett
kérd a felülvizsgálatát ennek és keress más albérletet
ami neked megfelel és nem neki !!
Ügyvéd nélkül nehezen fogsz boldogulni..,miért nem keresel fel egyet?
Én úgy tudom azért sem szeretik a bírók a közösfelügyeletes válást, mert 2 évig nem lehet módosítani.
Ez tényleg csak akkor működik ha a felek mindent meg tudnak beszélni és jóban vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!