Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék válással kapcsolatban segítséget / információt kérni Válás esetén a törvény mit mond ki gyermekelhelyezés és vagyonmegosztás kérdésében?
42 éves vagyok 2 tinikorú gyermekkel.
Válás esetén mit mond a törvény?
A két kiskorú esetében: hol helyezik el őket? A fiú 14 éves, a lány 16.
Van egy családi ház, melyben nincs tulajdonviszonyom ( mivel a házasságkötés előtt épült nem is akarok tulajdonviszonyt), bankszámla, mely a férj nevén van, de én mint feleség soha sem kaptam hozzáférést. Minden pénz, mely a vállalkozással kapcsolatban érkezik rá, ahhoz én nem fértem hozzá.
A házasság alatt sosem volt testi kapcsolatom senkivel/ szerintem neki sem/, csak a gyerekeimnek éltem.
Mire számíthatok?
A ház azé, akinek a nevén van, a pénz feleződik.
A 16 éves azzal él, akivel akar, a 14 évest megkérdezik, hol szeretne, és esetében a jobb körülmények, illetve az dönt, hogy a testvérétől ne legyen elválasztva.
15 év házasság után a különvagyon is (ami a házasságkötés előtt keletkezett) beolvad a közös vagyonba, így a ház fele a Tied lesz. Ha vállalkozásé a bankszámla, úgy sztem az nem fog feleződni, minden más igen.
A gyerekek nyilatkozhatnak, hogy hol szeretnének és kivel élni.
Második hülyeséget beszél, a házasság előtt szerzett vagyon az mindig különvagyon marad.
Kérdező, keress egy ügyvédet, az a biztos. Más nem, van a bíróságon ingyenes panasznap, oda bemész és ott majd elmondanak mindent.
"A gyakorlatban szintén nagy jelentősége lehet annak, hogy azok a valamelyik fél különvagyonába tartozó vagyontárgyak, amelyeket a felek a mindennapi élet során használnak, már a vagyonközösség fennállását követő 5 év után a közös vagyonba kerülnek, vagyis amennyiben 5 évet meghaladó házasságot megelőző együttélést követően kerül sor a házasságkötésre, akkor a házasság pillanatában a fenti vélelem miatt a mindennapi használatba tartozó külön vagyon a házastársak közös vagyonába mehet át.
4-es Te beszélsz hülyeséget nézz utána az új Ptk.-nak!
5:
15 év után a külön vagyon is közös lesz?! Ez undorító!
"Kivételek
Ebben a körben létezik kivétel: a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, ötévi házassági együttélés után közös vagyonná válik. Ebben az esetben tehát egy olyan tárgyról van szó, amely a mindennapi közös életvitelt szolgálja, ide nem sorolható a házastárs által még a házassági vagyonközösség megnyílása előtt vásárolt ingatlan."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!