Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csak én vagyok ennyire ragaszk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én vagyok ennyire ragaszkodó, vagy más is tapasztalta már ezt saját magán?

Figyelt kérdés
Az életemben többször előfordult már, hogy ragaszkodtam valakihez makacsul, kitartóan, sőt előfordult, hogy ez csak plátói szerelem volt és mégis. Most válófélben vagyok, 8 éves kapcsolat fog lezárulni, de a férjemet még most is szeretem, annak ellenére, hogy megcsalt és már mást szeret. Annyira érzelmes nő vagyok, hogy szinte idealizálni tudok valakit és magát a kapcsolatot is, holott sok probléma volt, mégis ragaszkodtam hozzá a nehézségek ellenére is. Nem azt kérdezem, hogy hogy tudjam ezt leküzdeni, hanem, hogy másra is jellemző-e ez, vagy csak velem van a baj?
2016. nov. 3. 06:03
 1/7 anonim ***** válasza:

"szinte idealizálni tudok valakit"

Ez a kulcsszó. Te nem a "valakit" szereted, hanem egy álomképet, amit a fejedben alkottál. Természetesen ehhez az álomképhez könnyű a végtelenségig ragaszkodni, mert közel tökéletes, és ha gond akadna vele, akkor változtathatsz rajta, vagy alkothatsz neki felmentést a problémás tulajdonságok/tettek alól.

Az, hogy egy darabig ragaszkodsz valakihez teljesen természetes, és egészséges hozzáállás, viszont tudni kell lezárni a múltat, és elengedni dolgokat. Ha évekig nem tudsz túllépni, akkor el kellene gondolkoznod rajta, hogy segítséget kérj, például keress egy jó szakembert, aki segít megtalálni, hogy miért nem tudsz továbblépni, és ha tudod magadról, hogy ilyen vagy, akkor érdemes lehet ezzel nem 5-10 évet várni, amit az ex után sírva otthon fogsz egyedül eltölteni.

2016. nov. 3. 07:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem csak veled. Van ilyen személyiség. Dependens. Kicsit en is ilyen vagyok. A pszichológus azt mondta,hogy ha szerencsem van, akkor tálalhatok megfelelő part, aki a kiegészítőm, de ilyen kevés van, mert úgy domináns, hogy közben nem narcisztikus es elnyomó. Tehát tiszteli a személyiségedet, elfogadja es nem el vele vissza.
2016. nov. 3. 07:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok az előző kapcsolatomban ez gond volt (pont ahogy előző irta,nárcisztikus volt)..

Most az az óriási szerencsém hogy a párom is nagyon ragaszkodó érzelmes mint én de abszolut nem elnyomó v ilyesmi.

2016. nov. 3. 08:09
 4/7 anonim ***** válasza:

"úgy domináns, hogy közben nem narcisztikus es elnyomó. Tehát tiszteli a személyiségedet, elfogadja es nem el vele vissza" - és ebből kevés van?! Én ezt egyszerűen intelligenciának hívom, és ez a normális hozzáállás...

Te nem érzelmes vagy kedves Kérdező, ez túl megy azon. Ez kóros függés vagyis személyiség zavar, szakember segítségével javítható csak.

Van a normális ragaszkodás egy normális emberhez egy normális kapcsolatban. A határok nem mindegyek. Lásd. megcsalt a párod, de te szereted... Meg ez az idealizálás, plátói szerelem... Lehet idealizálni, lehet vkit plátóian szeretni, de közben lásd, hogy ő is ugyanolyan gyarló ember.

Szumma-szummárum, nem normális ez.

2016. nov. 3. 10:22
 5/7 anonim ***** válasza:

" és ebből kevés van?! Én ezt egyszerűen intelligenciának hívom, és ez a normális hozzáállás... "

Igen, csak az intelligencia és a normális hozáállás nem szexi, így aztán az ilyen férfi gyorsan barátzónában találja magát, és nem derül ki, hogy milyen lenne vele egy kapcsolat :)

2016. nov. 3. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Kėrdező, hasonlô cipőben jårok, 8 ėv, egy gyermek, a fėrjem megcsalt.Kidobtam, beadtam a vålåst.Az elmûlt 2 ėvben sok problėmånk volt, ő nem akart semmit megbeszėlni, megoldani.Ėn is szeretem mėg, de ez volt az a pont, ahol szåmomra vėge.

Nem hiszem, hogy rosszabb vagy måsoknål.Magasabb az ėrzelmi intelligenciåd, nagyon tudsz szeretni.De az önbecsülėsed mindenkėpp helyre kell rakni.

Ėn pszicholôgushoz jårok, nagyon sokat segītett.Javaslom a szakembert neked is.

2016. nov. 3. 21:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Ugyanez a jellemhibám. A végsőkig ragaszkodok és könnyen megbocsájtok. Azt figyeltem meg, hogy párkapcsolatban ez semmi jót nem hoz ki a másikból, pont ellenkezőleg, emiatt nem voltam tisztelve, mert úgy gondolták, hogy én már csak ilyen igénytelen vagyok, ha egy anyázást könnyen elnéztem, akármi jó nekem.

Az érzelmességed szerintem empátia. Látod a másik hibáit, mégis igyekszel megérteni, hogy mi mozgatja és könnyen beleéled magad a helyébe, ezzel fel is mented az ellened vétkezőket.

2016. nov. 6. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!