Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van egy egy éves közös kislány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manocska0414 kérdése:

Van egy egy éves közös kislányom a párommal. Egy hat éves időtartamú lakáshitellel. Jelenleg szakítottunk. Ő most el akarja adni a lakást Ez lehetséges a beleegyezésem nélkül? Kirakhat minket jogilag? A gyermekre is igényt tart.

Figyelt kérdés
Neki is van jövedelme,én gyeden vagyok. Nem iszunk,nem dohányzunk. Annak mennyi esélye van hogy neki itéljék?rendezett az életünk amúgy,csak egy helyen lakunk és ő ki akar minket rakni..
2016. okt. 9. 16:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem veszélyezteted valamilyen módon a gyereket (iszol, drogozol, vered, nem adsz neki enni vagy hasonlók), akkor nincs esélye a gyerekre.

Valamint számolhatsz nyugodtan azzal is, hogy a "párodnak" gyerektartást kell számodra fizetnie.

2016. okt. 9. 16:36
 12/15 anonim ***** válasza:
98%

A magyar bíróság és családjog nem "anyapárti", hanem megvizsgálja, hol van jobb helye a gyereknek. Ezt a vizsgálatot mi a GYIK-en, egyetlen kérdés alapján nyilván nem fogjuk tudni elvégezni, ezért erre a kérdésre nem tudunk válaszolni. Ha ő is szeretné, hogy a gyerek nála lakjon, és te is, és nem tudtok megegyezni, akkor majd egy peres eljárás során bizonyítást folytat le a bíróság, melynek a végén hoz egy - fellebbezhető - ítéletet. Fellebbezés esetén a másodfok felülvizsgálja az elsőfok eljárását, és jogerősen dönt. Ennek "átugrását" és valamiféle jövendölést ne várj tőlünk. Az, hogy itt már neked adják a gyereket, csak annyit mutat, hogy többségében sértett, férfigyűlölő nők írogatnak ide: jogi relevanciája egyenlő a nullával.

A másik: ha közös a lakás és a hitel is, akkor egyedül egyikőtök sem tud eljárni. Másrészt pedig egyelőre elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve a lakásra, tehát még közösen is kizárólag a bank engedélyével adhatnátok el. Viszont ha ő mostantól nem segít a törlesztőrészletek fizetésébe, a bank eljárást indíthat mindkettőtök ellen, ugyanis a kötelezettségetek nem fele-fele, hanem egyetemleges, vagyis a teljes tartozás követelhető bármelyikőtöktől, illetőleg akár mindkettőtöktől egyszerre is. Emiatt érdemes lenne - akár ügyvédek segítségével - mégis csak tárgyalni egymással az acsarkodás, és a GYIK-en igazságkeresés helyett.

Egy ügyvéd

2016. okt. 9. 16:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval. Szerencsére a bíróság nem anyapárti. Az apánál jobb helye van némely gyereknek. Majd ők megvizsgálják, hogy ez nálatok is fenn áll-e. Egyik férfi ismerősömnek 1,5 éves gyereket ítélt oda a bíróság és az "anya" fizet. A gyerek is jobban járt az apjával. Nem tudhatjuk, hogy te milyen vagy.
2016. okt. 9. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a borzalmas, hogy még mindig lehet olyan véleményeket olvasni, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye. Nem tudom, hogy aki ilyen nézetet vall, az találkozott-e már normális apukával, aki ugyanannyira szereti a gyerekét mint az anya és képes is ellátni ugyanúgy. Mert én elég sok ilyennel, sőt, sok olyannal is, ahol anyuka elbújhat apuka mellett.
2016. okt. 9. 18:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon is igaz, hogy a T. bíróságnak sem azzal kellene kezdenie a vizsgálódást, hogy anyuka alkalmas? Igen? akkor jó helye lesz nála. Hacsak apuka nem kűzd foggal-körömmel, akkor a bíróság ritkán vizsgálja meg azt, hogy apuka is alkalmas-e, elég ha anya igen, slussz.

Egyébként férjem az emberi oldaláról nézve tökéletesen alkalmas volna - szerencsére nem válunk, szó sincs erről, csak látom milyen. Én sajnos sokat dolgozom, bár itthonról, de mondhatom én vagyok a családfenntartó, mert a férjem keresete szinte semmire sem elég, és elég nagy hitele van.

Viszont a kislányunk imádja, mindig is apa volt az atyaúristen. Pelenka, etetés, fürdés, mit játszunk, gyere segíts apának ezt, vagy azt csinálni, bárhová megy, megkérdezi "jössz velem?", a gyerek meg mindent elhajít és boldogan megy vele. 1,5 éves, együtt szoktak pl. főzni is, apa bármikor simán kimossa, elpakolja a ruháit, rendet tesz a szobájában, a legapróbb jelet is észre veszi, ha látszólag beteg lesz. Maximálisan alkalmas gyermeknevelésre! És tudom, hogy sok ilyen apuka van, ezért eléggé aránytalannak érzem, hogy legtöbbször egyedül nevelő anyukák vannak, egyedül nevelő apukák igencsak ritkák. Pedig anyukák éppen úgy dolgoznak, és ugyanúgy alkalmasak tartásdíj fizetésére.

2016. okt. 24. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!