Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha válunk kinek mi jár?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha válunk kinek mi jár?

Figyelt kérdés
A feleségem vállni akar viszont az én nevemen van minden. Lakás, autó. Most ilyenkor valamit követelhet vagy nem? Természetesen én fizettem mindent.

#válás #szakítás #házzaság.
2016. júl. 22. 18:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%
Viszi a felét mindennek az asszonyod. Hiába van a neveden. Vagy ki tudod őt fizetni és gond nélkül elcuccol, vagy el kell adnotok a lakást/házat, hogy ki tudd fizetni a felét.
2016. júl. 22. 18:27
 2/16 A kérdező kommentje:
Miért vinné, ha nincs semmi a nevén? Mi jogon követelheti?
2016. júl. 22. 18:29
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt házassági vagyonjogi szerződés, esetleg nem örököltél valamit, akkor minden feleződik. (Öröklés a különvagyonodba megy, mondjuk a régi PTK-t nem ismerem, hogy az hogy szabályozza, gondolom 2013 előtt volt az esküvő)
2016. júl. 22. 18:29
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Azon a jogon, hogy minden szerzeményed közös. A fizetésed nem a tied, hanem annak a vagyonközösségnek a része, amely a házassággal jött létre. Teljesen mindegy, hogy kinek a nevén van.
2016. júl. 22. 18:30
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Természetesen a házasság alatt szerzett vagyon közös, hiszen a nem fizető fél munkája is bőven benne van, kezdve a dolgozó fél számára megteremtett "hátországgal", tehermentesítéssel (ami nélkül a kereset, tehát a közös vagyok is jóval kevesebb lenne), egészen a közös gyermekek neveléséig.
2016. júl. 22. 18:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Én épitettem a házat, autót is én vettem. Forintot nem adott bele. Jött és ment..
2016. júl. 22. 18:31
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
#6: Semmi gond, rengeteg sorstársat találhatsz, akik sajnálni fognak és együttéreznek veled, kitárgyalhatjátok, hogy milyen igazságtalan az élet. Szerencsére a törvény viszont igazságos, és a feleség évekig/évtizedekig végzett folyamatos ingyenmunkáját legalább a vagyonmegosztásnál elismeri és kompenzálja.
2016. júl. 22. 18:36
 8/16 A kérdező kommentje:
Na most azt hozzá kell tennem, hogy a felesegem mióta a jegyesem, azóta nem dolgozik. 2 éve. Közös gyerekunk nincs. Szóval nincs neki jövedelme se. Tehát nem értem miért vinné mindenem felét...
2016. júl. 22. 18:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jól jár.
2016. júl. 22. 18:40
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Most lehet kötözködni, mindenki pont leszarja, hogy te építetted-e a házat, vagy nem. A házassággal a magánvagyonod megszűnt, ha csak nincs különvagyonod (öröklés, szerzői díjakból bejött pénz, stb.), senkit nem érdekel, hogy te beletettél 99 egységet, ő meg 1-et. 50-50 lesz, ha váltok.
2016. júl. 22. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!