Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik az a kor, ami legkevésbé viseli meg a gyereket a szülők szétválásánál?
Megoldhatatlan problémáink vannak és egy 1,5 éves kisgyerekünk.Kb születése óta mennek a viták,eddig nem léptem,mert azon voltam,hogy helyre hozzuk.De nem megy..Nem vagyunk házasok.Eddig a gyerek érdekeit néztem,miszerint szüksége van apára.(Persze ez továbbra is fenn áll,nem is akarom,hogy megszakadjon a kapcsolatuk!Csak nem tudunk együtt élni.)Pár hónapja elkezdődött a nagy apa-anya szeretet.Nagyon ragaszkodó.Ez már csak erősödni fog?Előbb kellett volna lépnem?
Olyan vélemények érdekelnének,akik szintén ilyen picivel átélték a válást/szakítást,hogy viselte a gyerek?
Ha már megromlott a kapcsolat, akkor a minél gyorsabb és csendesebb szétválás. Tök mindegy, milyen korú, mert a gyerek igazi, klassz, életre szóló traumákat nem attól kap, hogy kulturáltan, de külön folytatjátok, hanem a mindennapi veszekedéstől, hisztitől, rossz hangulattól. Szóval attól, amiben az elmúlt másfél évet töltöttétek vele. És ezt minél tovább húzzátok azzal a felkiáltással, hogy miatta vagytok együtt, neki annál sz.rabb lesz. Nagyobb korában pedig még azt is megértheti majd, hogy ez az egész csak miatta volt, miközben ő rohadtul nem kérte, hogy maradjatok együtt.
Két dologgal tudtok rajta segíteni:
- viták beszüntetése és annak csendes megbeszélése, hogyan tovább, ki hova költözik, mikor, anyagiak hogyan rendeződnek.
- a gyerek biztosítása arról, hogy ő továbbra is apu és anyu szeme fénye, akkor is, ha ők ketten nem laknak egy lakásban.
Egyszer az életben a nők megtehetnék, hogy egymás vállba veregetése helyett mondjuk megkérdezik valamelyik ellenérdekelt fél véleményét.
No nem a férfiakra gondoltam, isten ments, hanem mondjuk inkább valaki olyanét, aki gyerekként élte meg a szülei válását. Lehet, hogy nagyon érdekes dolgokat mondana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!