Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pszichiátriai betegség miatt elveszíthetem gyermekeimet?
A szakvéleményt nem a férjed adta.
Esélyes hogy elveszik, igen. :(
Elolvastatok milyen egy bordeline szemely?
Ha csak havi két düh kitörése van akkor az sok. Gyerekeknek ezt miert kell megélniük?
Ez egy nagyon összetett probléma...
Egy borderline szülő (már ha tényleg az) NAGYON sokat árt a gyermekei személyiségfejlődésének akaratlanul. Nem tehet róla, de árt. Egy gyermeknek ugyanis érzelmi stabilitásra van szüksége és ez az, amit egy borderline szülő képtelen megadni.
A másik dolog, hogy manapság a borderline diagnózis "divattá" vált, előszeretettel aggatják rá olyanokra is, akik abszolút nem azok. (Én is ismerek olyat, akire ráaggatták, és egészen biztosan - más, alaposabb szakvélemények szerint - nem az).
A kirendelt pszichiáterekkel az a gond, hogy sok közöttük a kókler, nincs is terápiás végzettségük, gyakorlatuk, nem értenek a személyiségzavarokhoz érdemben.
Én a fentiek alapján hajlanék arra, hogy akihez rendszeresen jársz, jobban ismer és az ő szakvéleménye a mérvadó, nem pedig a kirendelt pszichiáteré.
Ez esetben megtámadtatnám egy ügyvéddel a szakvéleményt arra hivatkozva, hogy egy másik szakember más véleményen van.
Viszont ha több független szakember is megállapítaná a borderline diagnózist, akkor egészen más lenne a helyzet: akkor a gyerekeim érdekében átmenetileg inkább önként lemondanék a nevelésükről és minden erőmmel arra törekednék, hogy kiegyensúlyozottá váljak (inkább pszichológussal, mint pszichiáterrel). Az természetes, hogy egy szülő ragaszkodik a gyermekeihez, de ha önhibáján kívül ártana nekik, akkor azt is figyelembe kell venni.
Igen, ha belátná helyzetét.
De ő fél, hogy egyedül marad.
Nehéz helyzet. Ő fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!