Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén lehet a másik felet kényszeríteni, hogy
beleegyezzen a közös ingatlan eladásába?
A bíróság dönti el. Vagy eladja és felezik az árát, vagy nem adja el, és kifizeti a másik félnek járó összeget.
2010. ápr. 6. 13:36
Amennyiben kifizeti a rád eső részt nem, Fel kell a lakás értékeltetni, és ha annak a felét kifizeti okés a helyzet. Ha pedig ebbe nem megy bele kénytelen belemenni a ház eladásába és akkor is fele-fele az ingatlan értéke.
2010. ápr. 6. 13:36
Az eladásra nem lehet kényszeriteni, csak arra, hogy a fele árát kifizesse, de a fele ár alatt nem feltétlen az ingatlan felét kell érteni, hanem az összes közös vagyon felét, ami lehet több is meg kevesebb is. Ha ugyanis van egy ingatlan, van rá tartozás is, akkor az ingatlan értékéböl le kell vonni az adóságok felét (és nem csak az ingatlanra vonatkozó adóságot, hanem az összeset, ami a házasság alatt keletkezett), és a maradék összeget kell felezni. Ez lehet adott esetben akár csak adóság is.
2010. ápr. 6. 13:40
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor nincs olyan, hogy nem akarja eladni, és a másik fél nem tud hozzájutni a pénzéhez?
"Akkor nincs olyan, hogy nem akarja eladni, és a másik fél nem tud hozzájutni a pénzéhez?"
Ha nincs lehetösége máshol lakni, akkor nem lehet kényszeriteni az eladásra, és ha nincs elég jövedelme, akkor nem tudja a másikat kifizetni. Ilyen esetben legfeljebb elárvereztetni lehet az ingatlant, de ha lakottan árverezik, akkor semmi esélye sincs, hogy rendes áron megy el. Az eladási árból meg nem valószinü, hogy ki lehet fizetni a két felet.
2010. ápr. 6. 13:56
És mi van akkor ha a másik fél kéri a pénzét? De most komolyan. Esküvő előtt állok és jó volna tudnom pár dolgot :)
2010. ápr. 6. 19:37
Ha az egyik nem tud fizetni, akkor hiába kéri a másik. (Pl. akinek fizetni kellene, az minimálbért kap, abból lehetetlen kifizetni több milliót)
Nem tudom, hogy jb ide, hogy esküvö elött állsz - itt válásról van szó. Ha félsz attól, hogy igy jársz, akkor jobb szerzödést kötni. De a házasság elötti vagyontárgyak megmaradnak annak a tuljadonaként, akié elötte volt, nem lesz közös soha.
2010. ápr. 6. 21:47
Nem akarok szerzödést kötni, mert az eléggé lerombolhatja az egymás iránti bizalmunkat. Jó persze most én tűnök bizalmatlannak, de én ilyen vagyok... Jobb elöre látni a dolgokat.
2010. ápr. 7. 18:45
Ha nem tudja egyik fél sem megváltani,akkor a bíróság kényszerítheti az eladásra.De szerintem jobb lenne,ha kölcsönt vennél fel,és kifizetnéd az exet.Jelzáloggal terhelten el bírod adni a lakást,akkor,és olyan áron,ahogy te akarod.Úgy hangzik a kérdésből,hogy az exeddel nem vagytok túl jó viszonyban,így sajnos évekig megkeserítheti az életed. Anyáméknak 5ÉVIG TARTOTT A TÁRGYALÁS,pedig csak 1 lakás volt,és anyám megváltotta.Ha még el is adjátok +kb2év
2010. ápr. 12. 08:30
5 ÉVIG TARTOTT A VÁLÓPER,nem a tárgyalás.
Egyikőtöknek sem volt külön vagyona amit a házvásárlásba fektettetek,esetleg örökség,amit belefizettetek?
2010. ápr. 12. 08:56
Kapcsolódó kérdések: