Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért megy tönkre minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért megy tönkre minden házasság? Még azok is, amikről azt gondolja az ember, hogy örökké tartanak majd? Pl Tőkés László ref. Püspök is válik. Ha már a keresztények sem hűségesek, akkor mit várjunk az "átlag" férfiaktól?

Figyelt kérdés
Ez elég szomorú.
2010. ápr. 4. 00:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
09:14 vagyok, igen én is így érzek. Ahogy most rettegek attól, hogy apu mikor csomagol és költözik el, már előre rettegek a saját házasságomtól is. Én szeretnék családot, és gyerekeket majd, de azáltal, hogy most kezd széthullani a mi családunk is, amire eddig azt hittem hogy tökéletes, minta házasság, egyre jobban félek a saját jövőmtől. Ha nagyon nehezen is, de a gyerekekre támaszkodva, "belőlük erőt merítve" biztosan át lehet lendülni egy váláson, de az a rengeteg kárba veszett év örökre seb marad, a gyerekek lelki világának sérüléséről nem is beszélve! Szóval én is nagyon félek, a mostani kapcsolatomat is nagyon féltem, iszonyatosan ragaszkodom, pedig még semmi olyan komoly kapocs nem fűz hozzá mint gyerek vagy házasság. Nincs annál megalázóbb ha valakit egy másik személyért hagynak el, és ezt baromira nehéz feldolgozni... a házasságban talán csak azért nehezebb, mert ott papírokat kell intézni, osztozni mindenen, teljesen felfordul az ember élete.
2010. ápr. 4. 10:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden házasság megy tönkre. A szüleim 51 éve házasok, én 26 éve, a bátyám 25 éve. Az anyai nagyszüleim 60 évig éltek házasságban (akkor meghalt a nagymamám), az apai nagyszüleim 45 éve voltak házasok, mikor nagyapám meghalt, igaz, neki az a második házassága volt, az első felesége lelépett egy férfival a házasságuk 6. évében. Egyik család sem volt templomba járó vallásos, és egyikükről sem tudom, hogy csalta volna a másikat. Pedig kis faluban élünk, ahol előbb utóbb minden kiderül, és ki is beszélik.

Van olyan ismerősöm, akinek az első házassága 24 éve volt, a negyedik pedig 2 éve. Az egyik legnagyobb templomba járók.

Szóval házasság van ilyen is, olyan is.

Az pedig, hogy valaki vallásos, nem jelenti azt, hogy valóban keresztényi életet él.

Van olyan ismerősöm, aki azért nem megy férjhez, mert a nevelőszülei gyerekei is elváltak.

Olyan ismerősöm is van, akik kb 30 éve házasok, könyvet lehetne írni belőle, hogy hányszor és kikkel csalták meg egymást, de nem válnak el (a vagyon miatt)

Azt előre nem tudhatod, hogy a te házasságod hogy fog sikerülni. Vannak nagyon jó időszakok, és rengeteg gond, probléma is. Az biztos, hogy akár házasságban, akár anélkül, ha együtt élsz valakivel, alkalmazkodni kell mindkét félnek.

De csak a rossz példák miatt ne utasítsd el a kapcsolatot valakivel, akivel szeretitek egymást.

2010. ápr. 4. 14:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Mert egyszerűbb elválni, mint a problémákat megoldani.
2010. ápr. 5. 21:01
 14/21 anonim ***** válasza:
56%

Az èn hàzassàgom azèrt fog tönkremenni (hamarosan), mert a fèrjem elhízott, de nagyon ès ezàltal kèptelen lett bàrmit tenni (szex). Azèrt mègsem lehet egy èletet tesvèrek módjàra leèlni, megcsalni viszont nem akarom, gyerekünk nincs (hogyan is lenne..!)

tessèk, ez is egy ok

2010. ápr. 5. 23:42
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

Kérdésed jogos. Szerintem as mai világban mindenki retteghet, mikor hagyják el vagy csalják meg, mert a legtöbb embernek nincsenek komoly erkölcsi alapjai, hanem a körülötte lévő világhoz alkalmazkodik. Az pedig arról szól már vagy 50-60 éve, hoyg törjük át a korlátokat, és csináljuk azt, ami jólesik.

10 éven át figyeltem a tévében a filmeket, hány normális házasságot mutatnak. Eredmény: összesen 2 db: a Colomboé és a Petrochellié. A többi pár 100 mind a problémákról és a megcsalásokról szólt. Csodálkozunk, ha a tévén szocializálódott nemzedékünknél ez a helyzet?

Én magam keresztény megtért ember vagyok. Azt látom, hogy a templomba járók 80%-a (saját gyülekezetemet nézve) nem megtért ember, vagyis hiszi hogy van Isten, de eszében sincs az élete kormányrúdját Isten kezébe tenni, és értékrendjét e világ felfogása helyett a Jézus által tanított értékrendre lecserélni. Az általam ismert valódi keresztények közt sok a gyerek (3 vagy 4 családonként), és többnyire jók a házasságok. A férjem el sem tudná képzelni hogy megcsaljon. A házasságba szűzen mentünk, ami minden ellenkező híresztelés ellenére sokat számít a kötődésben (az, hogy nem voltak előző partnerek.)

A mai kor átlagembere a házasságra alapvetően alkalmatlan. Kérdező, szerintem neked teljesen igazad van.

2010. ápr. 6. 00:05
 16/21 anonim ***** válasza:
73%
A házasságok megromlásában nem csak a hűtlenség a ludas! Szerintem a hűtlenség (főként, ha a fél visszaeső, illetve ha nem csak egy futó numera volt a megcsalás, hanem sorozatos)az egyik olyan ok (legalábbis számomra)ami lehetetlenné teszi a kapcsolat folytatását. A másik ilyen amikor veri egyik a másikat. De véleményem szerint nagyon sok házasság azért is tönkremegy, mert a felek nem beszélik meg a problémákat, előbb-utóbb a legkisebb dolgokban is egymás idegeire mennek és szép lassan elhidegülnek. Nekem az első házasságom emiatt ment tönkre, mert nem beszéltünk, vagyis mindig elkezdtük, de veszekedésbe fulladt. Én sokszor megsértődtem, ami szintén nem jó. A második házasságom sokkal jobb, a férjem rengeteget törődik velem, remélem én is Vele, de nem mondhatnám, hogy könnyű, mert a mindennapokban vannak problémák. De tudom, hogy szeretem nagyon Ő is szeret nagyon és mindennél fontosabb, hogy a problémákat meg tudjuk oldani. Én ezekben az okokban látom a sok tönkrement házasságot.
2010. ápr. 6. 09:30
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
A válás mindig szomorú, de el kell dönteni, hogy meddig tud egy házaspár együtt élni. A református papnál -Tőkés László- én komolyabb bűnnek tartom a megcsalást, mint egy átlagos házaspárnál. Tőkés László a romániai forradalom idején még sima pap volt (azt hiszem), aztán a politika "kiemelte" és most püspök. Gyarló az ember, még ha pap is, de őt is megbolondította a "nagyság". Az ő hivatásában elsődleges az alázat, a család szentsége...szóval, ha igazak a megcsalások, akkor nagyon szomorú, hogy ezt egy pap tette. Bort iszik és vizet prédikál?! Számomra innen már nem hihető az, amit mond.
2010. ápr. 18. 10:42
 18/21 anonim ***** válasza:
77%
Azt gondolom,azt is figyelembe kell venni, hogy régen a nőknek nem volt munkahelyük, önálló keresetük, ezáltal ki voltak szolgáltatva a férjnek és a családjának.Nem igen tudtak volna hova menni, ha elválnak és még nem beszéltünk a "falu szájáról". pl. Anyám azt mondta, ő nem válik, mert szégyennek tartotta vona, igy inkább megszenvedtük mindannyian az együttmaradásukat. Ebből tanulva sokan nem akarják ugyanezt, inkább saját lábukra állnak.Sokkal több hatás ér ma bennünket, mint régen, sokkal több a stressz helyzet, ettől feszültebbek, idegesebbek vagyunk, nincs türelmünk egymáshoz.Nem tanultuk meg otthon,- mert esetleg a szüleink sem tudták -hogyan kell jól csinálni, esetleg csak azt tudjuk, igy nem, azt viszont talán nem, akkor hogyan. Keressük utunkat, sokszor tévedünk és igen, ebbe beletartozik a megcsalás, a remény, hogy vele jobb lesz, talán tőle megkapjuk azt, amit szeretnénk.Azt hallottam, az emberek 70 %-a nem azzal él, akivel valójában szeretne.Ha ennek csak a fele igaz, az is az emberek egyharmada.Baj van a világban és baj van velünk. Nincsenek hiteles emberek, akik mutatnák a jó utat, a média csak a botrányokkal foglalkozik, csak az a hir, ha valami rossz történik.Először a vezetőkkel kellene kezdeni, minden közösség élére csak olyan kerülheseen,aki tiszta, becsületes, a szavának, tetteinek hitele van. Amig ilyen nincs, mit várunk az egyszerű halandótól?
2010. jún. 7. 17:10
 19/21 Springer Botond ***** válasza:

Azért mert a házasság sok esetben téves birtoklásra épül.

Nem lehet embert birtokolni! Ha mégis ezt teszed, azt úgy hívják rabszolgatartás. A féltékenység alapja is, az az eredendően téves elgondolás, hogy a másik ember az enyém. Az én tulajdonom.

A házasság pedig általában ennek a "birtoklási jognak" a betetőzése.

A leggyakoribb hiba amit egy párkapcsolatban elkövetnek, hogy a másik embert elkezdik saját tulajdonnak tekinteni.

Ilyen nincs! Az ember nem tulajdon!

Meddig tart egy feleség, vagy egy férj "birtoklási joga"?

Szerintem semeddig. Ilyen jog ugyanis nincs.

Nem lehet embert birtokolni. Az ember nem tulajdon!

Így előbb-utóbb a szerelmi kapcsolat, ami eredetileg két független ember közös akaratából jött létre (mert jó együtt), eljut a birtoklásig, a „nem lehet örömöd nélkülem” fázisba. Ha egy férj vagy egy feleség nem tűri el, hogy nélküle a párjának külön programjai legyenek, az nem a szeretet jele, hanem a totális birtoklásé. Korlátozni akarja egy másik ember szabadságát.

Márai Sándor "Az igazi" című könyvében egy tönkrement házasság történetét beszéli el. Ebben van egy jelenet, amikor a feleség meggyónja kétségbeesését egy papnak. A pap sokáig hallgat, majd ezt mondja:

„Lányom, te nagy bűnt követsz el. Te birtokolni akarsz egy emberi lelket!”

Erről van szó.

Az ember nem tulajdon! Sem a gyerekünk, sem a házastársunk, sem a szerelmünk, sem a barátunk nem birtokolható!

Emberi találkozások vannak, néha sorsszerű találkozások, amelyek addig élnek, addig élhetnek, amíg együtt úton vagyunk, valahonnan valahová tartunk. Amíg egy irányba nézünk...

Ezért tartom őrültségnek a hűség esküket, akár házasságban, akár házasságon kívül. "Hű leszek hozzád mindhalálig."

Miért is???

Honnan tudhatom előre, hogy a közös út, a közös irány meddig tart?

Honnan tudhatom, hogy ki lesz ebből az emberből 5,10,15 év múlva?

Milyen utat jár majd később, merrefelé fejlődik, közös marad-e az irány?

Ha megszűnik a közös irány, más dolgok érdekelnek mindkettőnket, egy helyben topogunk, ismételjük magunkat, és helyzeteinket, akkor van vége a párkapcsolatnak.

Egyre több ember vallja be magának is ezt az igazságot.

Ezért van annyi válás.

2013. ápr. 2. 21:06
 20/21 anonim ***** válasza:
A házasság egy idő után nem kifizetődő ezért válnak annyian. A trend erősödik. Egyre valószínűbb hogy a hazasuloknak lesz 2. Házassága
2014. jún. 11. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!