Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kertes házban élünk 1udvaron 2 ház ebből 1 a szüleimé ill. az is az én és a párom nevén van csak a haszon élvezet a szülőké. Párom el akar hagyni minket. Milyen esélyeim vannak? Autónkról is szó van a tulaja én üzemben tartója a párom. Kié az Autó?
Házat meg kaphatja-e a párom ha csak tulajdonos és nincs ide bejelentve?
Nem vagyunk házasok csak élettársak. 3 gyermekünk van. Nem akar gyerektartást se fizetni pedig az egyik gyermek Autista.
Ha van esetleg jogász aki erre konkrétan tudna válaszolni azt nagyon megköszönném.
A haszonélvezeti jog eleve élethosszig tart.
Olyan meg nincs, hogy nem akar gyerektartást fizetni, ez nem kívánságműsor, mindenképpen meg fogják ítélni a gyerekeknek. Ha nem fizeti, akkor neked az állam fizeti ki, és rajta behajtják hatóságilag.
A vagyonmegosztásról nem tudok nyilatkozni, ahhoz túl kevés az infó (számít pl., hogy mikor keletkezett a tulajdonjog és hogyan).
nem vagyok szakértő szóval fenntartásokkal kezeld a véleményem, érdemes ügyvédhez fordulni.
szóval: a ház a tulajdonosé, a haszonélvezet az csak egy vagyonié értékű jog ami megnehezítheti az eladást és mondjuk a hitelfelvételt a lakásra. az autó a tulajdonosé, nem számít, hogy ki az üzembentartó. de mivel válásról van szó, így gondolom feleződik minden vagyon amit a házasságkötés után keletkezett, mert az közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!