Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Valaki leírná nekem hogy mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki leírná nekem hogy mi egy válás menete? Hogy zajlik?

Figyelt kérdés

Hova kell beadni a kérvényt?

Mennyibe kerül?

Mennyi idő?

Ügyvéd kell hozzá? díja?

Van 1 gyermek aki 1 éves. Gyerektartás hogy van ilyen estben? Láthatás?

El akarok válni, viszont félek hogy kevés lesz a jövedelem, és nem fogom tudni eltartani magunkat. Most családival együtt 85.000 Ft-ot kapok. Merjek lépni? 30/N

Bocsi a sok kérdésért

2015. nov. 2. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem már régen volt a válásom.

Az a biztos,ha elsétálsz és megkérdezel mindent,megnézed az ügyfél fogadást is.

Ami biztos: a kerületi Bíróságra kell elmenni beadni a kérelmet.

Nekem ingyenes volt ,mert szintén kis gyerekkel váltam.

Ügyvéd nem kellett hozzá.

Meg kellett írni a kérvényt ,már nem tudom,hány példányban.

Mi közös megegyezéssel váltunk,így is kb.3 hónap volt,mert volt békéltető tárgyalás is.

A gyerektartás összegét pontosan meghatározzák a fizetésből.

Mondjuk ebből a pénzből albérletre biztosan nem fogja futni.Családodhoz próbálj költözni,ha ez el van rendezve,akkor add be a válást.

2015. nov. 2. 20:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Én idén váltam.Ha bemész az bíróságra,fogadó napon,vagy panasznapon,mindenben segíteni fognak,ha jogosult vagy az illetékmentességre,ott megkapod hozzá a nyomtatványokat,és elmondják mit kell tenned,megírják vagy segítenek megírni a beadványt is amivel el kell indítani a válást.Ez ingyen van.

A kérvényt a bíróságra kell benyújtani.

Most 30.000 ft az illetékre ha nem vagy jogosult a mentességre.

A beadástól kb 3 hónapra tűzték ki a tárgyalást,és attól függ hány tárgyalás lesz kb 3 havonta fogják tartani.

Nem kell ügyvéd a sima válóperhez.Amúgy elég drágák a férjemnek 50.000 volt 1 tárgyalás,az óra díj pedig 10000 ft.

A gyerektartásnál majd szól a bíró,hogy köv. tárgyalásra próbáljatok megegyezni,ha nem sikerül,akkor megkérdezi,hogy mennyit szeretnél te kérni,aztán megkérdezi az apát,hogy ő mennyit,aztán kér az apától munkáltatói igazolást a jövedelméről,és annak kb 20-25%-át megítéli(nálunk 20-20 %-ot ítélt a két gyerekre)ez lehet több is,jövedelem függő sztem.A láthatásról is kér megegyezést,ha nem sikerül,akkor általában minden második hétvégét,és a szünetek felét ítélik meg.

Mérd fel nagyon alaposan,hogy mire mennyit kell majd költened,és,hogy mi az amin tudsz faragni,ha látsz esélyt rá,lépj,merni kell.

2015. nov. 3. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!