Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Két és fél éve húzódik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két és fél éve húzódik a válóperünk. Alperesként kérhetem-e, valamilyen törvényre vagy jogszabályra hivatkozva, hogy a Bíróság mondja ki végre a válást? Sűrgős! Holnap lessz a sokadik tárgyalás!

Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 08:06
 1/10 sulfur ***** válasza:
17%
Hát, sajnos 3 év különélésnél mondják ki a válást. Bár szerintem csak akkor, ha közben egyik fél sem fordult a bíróság felé. Amennyiben igen (mint a kérdező esetében), hosszú évekig húzódhat.
2010. márc. 15. 08:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha megegyeztek a vitás kérdésekben,akkor azonnal elválasztanak,különben nem.
2010. márc. 15. 08:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Közeli ismerősömék is két évig váltak, mert nem tudtak megegyezni a mezőgazdasági gépeken.Végül nagy nehezen sok-sok hangos vita után a nő engedett,csak hogy vége legyen.
2010. márc. 15. 09:02
 4/10 A kérdező kommentje:
A kérdés még mindig az, hogy van-e olyan törvény, vagy jogszabál esetleg bírói gyakorlat amire tudnék hivatkozni!
2010. márc. 15. 12:49
 5/10 A kérdező kommentje:
A második, és harmadik válaszolónk csak annyit, hogy én is tudom,hogy sok évig el lehet húzni! A kérdés nem erre irányult! Egyébként kösz a semmit!
2010. márc. 15. 12:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem ilyen nem létezik, de beszélj az ügyvédeddel, vagy kérdezd meg a jogiforum.hu-n (vagy jogforum.hu nem tudom pontosan az oldal címét). Erre a kérdésre csak ügyvéd válaszolhat, de szerintem ilyen nincs, mert ha lenne, nem lennének eddig húzódó válóperek.
2010. márc. 15. 15:13
 7/10 A kérdező kommentje:

Csak annyit tennék még hozzá, hogy az exem kénytelen volt elfogadni az ingóságok értékét, különben neki mint felperesnek kellett volna fizetnie min. 300 ezret!

Igy most a Bíróság dönt.

2010. márc. 16. 00:47
 8/10 A kérdező kommentje:

Még csak annyit eddig sem szaladgáltam ügyvédhez, és ezután sem akarok! Az én lelkiismeretem tiszta!

Inkább a gyermekeimre költöm azt a bizonyos összeget, hiszen értük dolgoztam eddig is, és ezután is ezt akarom!

2010. márc. 16. 00:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Az ügyvédre nem annak van szüksége, akinek nem tiszta a lelkiismerete, és ha te nem akarsz ügyvédet, akkor egyrészt akármeddig húzodhat az ügy, másrészt át leszel verve. És ha nem marad semmid, akkor mit költesz a gyerekeidre? Sokkal jobban járnak ök is, meg te is, ha keresel egy ügyvédet.

Olyan meg nem létezik, hogy a biróságot kötelezik a dontésre, addig húzhatják, amig akarják.

2010. márc. 16. 18:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Kérdező! A kérdésedből élő ember - és még jogász sem - nem tudja megválaszolni, amit kérdezel, de még az sem érthető, hogy mit is kérdezel pontosan.

A perek elhúzódása akkor jellemző, ha nincs ügyvéded.

De lelked rajta.

egy ügyvéd

2010. márc. 21. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!