Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha válás után (valami okból -most mindegy) lemondtam apaként a fiam láthatási jogáról akkor jogilag sértek valamit ha egy alkalommal az oviba bemegyek megnézni vagy beszélni vele?
amennyiben ehhez az a gyermek gyámja nem adja a beleegyezését (=gondolom az anya), akkor igen.ha lemondtál róla, akkor annyi jogod van a gyerekeddel beszélni, mint egy idegennek. magyarul semmi.
nem ismerem a helyzetet, de lehet a gyereknek is jobb lenne, ha ezt a tervet hanyagolnád.
ha úgy érzed, rosszul döntöttél annak idején, vagy valamilyen kényszerítő körülmény hatására döntöttél a lemondásról, akkor biztos vagyok benne, hogy módosíthatsz ezen, legalábbis kezdeményezheted, de erről ügyvéddel kell beszélned.
Ne haragudj, előre kijelentem, hogy nem értekn hozzá, és lehet, hogy téves lesz következtetésem.
De te bármilyen emberrel találkozhatsz, ha nincs tőle távoltartási végzésed. Az, hogy lemondtál róla, az azt jelenti, hogy te jogilag egy olyan ember vagy neki, mint mondjuk én. És ha én odamegyek hozzá beszélgetni, akkor nem fogják rámhívni a rendőrséget.
Persze az anyja megteheti azt, mint egy bármelyik másik idegennel, hogy egyszerűen fogja a fiatokat és hazaviszi, téged nem enged be hozzá stb.
Szóval minden az anyán múlik. Te nem viheted sehova a fiút, olyan mintha egy idegen akarná elvinni, nem mehetsz be a lakásukba, hiszen ha az anya nem enged be, akkor mért is tennél ilyet.
Nincs jogod azt kérni az anyától, hogy találkozhass a gyerekkel, és ilyenek, mert mért akarná.
Figyelj, sajnos tényleg vannak olyan anyák, akik saját sérelmük miatt eltiltják és betesznek az apának.
De, biztos észrevesznek az oviban, és biztos megtudja a volt nejed, és tuti botrányt csinál. Kell ez neked? Megértem, hogy nem akartad a cirkuszt, igazad van. Szerintem vagy távolról nézd meg a kicsit, és gyönyörködj benne, vagy várd meg amíg kicsit nagyobb lesz, és lehet vele értelmesen beszélgetni, mert akkor majd megérti, hogy pont az ő érdekében nem eröltetted a dolgot, hogy ne kelljen hallgatnia a ti veszekedéseteket. nagyon jó hogy van tanúd, mert később a tanúval is elmeséltetheted a gyereknek, hogy az anyja miatt nem látogattad őt. Biztos vagyok benne, hogy tudod vele rendezni a kapcsolatot később.
utolsó: amit leírtál, teljesen életszerűtlen. ha a gyerek életéből kimarad egy családtag, attól elhidegül, és soha nem lesz vele olyan a kapcsolata, amilyen lehetett volna, ha nem tűnik el, tök mindegy, hogy milyen okból. velem is így volt, sajnálom is, de egyszerűen hidegen hagy az adott családtagom, pedig semmi rosszat nem tett. egy idő után a gyerek számára olyan, mintha idegen lenne.
én írtam, hogy ha csorbultak a jogok, menni kell, és verni a bíróság / ügyvéd, stb. asztalát. ne hagyd elúszni a kapcsolatodat a gyerekkel, de az óvodába se zaklasd, mert semmi értelme nincs, csak még jobban elrontod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!