Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
'18 év után férjem válni szeretne. Én nem. De belemegyek mivel azt mondta nincsenek felém már érzései. Gyerek nincs. A lakás az enyém. A közös autónkon van egy kis hitel. Tudom hogy a hitel közös, és az autó is. Hogy zajlik így a válás?
Figyelt kérdés
De én szeretném ha hozzám kerülne az auto. Lehetséges ez?És ha igen hogyan?Nincs közös megegyezés.2015. szept. 9. 15:36
1/7 anonim válasza:
Ha felújítottátok vagy értéknövekedés volt a lakáson abból is jár a férjednek.
2/7 anonim válasza:
A lakás akkor a tiéd teljesen, ha még a házasságkötés előtt vetted és azóta a férjed semmit nem fizetett bele bizonyíthatóan. Ha a házasságkötés után vetted, vagy volt rajta hitel, amit a házasságkötés után is fizettetek, vagy valamit felújítottatok, akkor ezektől függően fele, vagy arányos rész jár neki belőle.
Az autó úgy kerülhet hozzád, ha kifizeted a férjednek a felét.
3/7 A kérdező kommentje:
Igen házasságkötés előtt vettem a lakást.Volt benne újítás.Tudom hogy a bútorok fele is őt illeti.De nem tart rá igényt.A kocsit szeretné ő is.
2015. szept. 9. 15:48
4/7 anonim válasza:
Értéknövelő beruházással tulajdoni hányadot szerez a másik fél, ha házas, ha életárs. Állagmegóvó beruházással nem. Újításnak a festés pl nem számít, ajót cserét sem nagyon veszik figyelembe. Ez Neked jó, mert így csak a Te tulajdonod, de ha például egy szobát hozzáépítettetek, vagy beépítettéteka tetőteret az már értéknövelő beruházás így tulajdon része keletkezik a másik félnek is ( ha nem házas akkor is). Bíróság megállapítja milyen hányadban.
5/7 anonim válasza:
A fentiek alapján a lakás a tied (házasság előtt szerezted), az autó felét amelyik fél kifizeti a másiknak azé lesz, valahogy meg kell egyeznetek.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!De még írhattok mert nagyon érdekel!
2015. szept. 9. 16:46
7/7 anonim válasza:
Elmész egy ügyvédhez, megbízod a válópered lebonyolításával és minden kérdésre választ kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!