Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi itt a gykn majd minden nő, lány, hogy a párjával örökké fog tartani a kapcsolat vagy a házasságuk és soha nem lesz semmi baj?
Több száz kérdést olvastam már itt el, a legtöbb válaszadó nő volt (érdekes, vagyis annak vallotta magát). Volt ronda pasis, párkapcsolatos, megcsalásos stb kérdés. De majd minden ilyen jellegű válasznál, ahol nő válaszolt, azt mondta, hogy a világ legjobb (számára) férfijával van együtt, soha nem lesz semmi baj, imádják egymást, jön a baba (vagy már van is). Idilli kép. Aztán megnézi az ember ezt. Biztos, hogy mindig idilli lesz a dolog? Vagy elvakultak az itteni nők a férjükkel, párjukkal, párkapcsolatukkal, családjukkal szemben?
Statisztikai érdekesség: hány házasságkötésre hány válás jut?
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 346 válás jut.
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 562 válás jut.
További meglepő adatok a válásról
A válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik.
A két legfőbb válóok a megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák.
2005-ben a statisztikai adatok szerint 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nő volt Magyarországon.
Ma minden tizedik felnőtt ember elvált a házastársától.
Korábban 10-14 év után döntöttek válás mellett. A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre.
Lehet én vagyok figyelmetlen, meg persze közel sem olvasok minden kérdést és választ, csak néhányat. De én még egyetlen olyan válasszal sem találkoztam, ami úgy szólt volna, hogy az illető válaszoló kapcsolatában soha nem lehet semmiféle probléma.
Én úgy gondolom, a legtöbb hosszútávú kapcsolatban, házasságban igenis akadnak problémák, esetleg súlyosabbak is. Aztán vagy sikerül megoldani, vagy nem. Sőt, olyan is van, hogy meg sem próbálják megoldani.
Millió meg egy variáció létezhet.
Tökéletes ember nincs és szerintem tökéletes kapcsolat sincs.
De ettől még semmi akadályát nem látom, hogy két egymást szerető, tisztelő, egymást elfogadó és megértő ember leéljen együtt egy életet.
Az meg, hogy ha valaki úgy érzi, jó a kapcsolata, olyan emberrel él, aki jó hozzá, szereti és ő viszont, akkor nyilván ezt fogja írni az adott kérdésre, mert éppen akkor ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!