Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válok a felesegemtol. Orokolotem egy hiteles autot van rajta hitel még (4millio) az is kőzős vagyonak számit?
Na, akkor elmagyarázom.
Adott egy tízmilliós kocsi.
Volt rajta nyolc millió hitel, mikor megörökölted.
Befizettetek négyet, és most váltok.
A befizetett négymillió fele, azaz kétmillió az asszonynak jár.
A fennmaradó 4 már a te sarad lesz egyedül, hisz elváltok.
Akkor kellene tovább fizetnie a hitel felét, ha a kocsi KÖZÖS tulajdon lenne, de nem az, hisz a KÜLÖN vagyonod!
A feleséged a válás után neked senki lesz. Ugyanolyan jogon követelheted tőle a fizetést, mint a szomszédodtól.
Eddig pedig közösen fizettétek, akkor is, ha a te számládröl vonták, mivel a házasság vagyonközösség.
Azért autónál ez nem teljesen biztos, kérdezz meg egy ügyvédet. Lakásnál, háznál egyértelmű, de az autó olyan szempontból sajátos eset, hogy piszok gyorsan amortizálódik. Egy 5 éves házasság alatt pl. simán beletörleszt a két ember egy új autóba 3 millió forintot, de a kezdetben új autó a váláskor már csak 1 milliót ér. Ez alapján meg elég hülyén jönne ki az egyik félnek a másikon 1,5 milliót követelnie, mikor az egész autó nem ér annyit.
Hogy a valóságban hogy működik, azt sajnos nem tudom, de szerintem nem olyan egyértelmű ez, mint egy lakás esetében.
"a hitel is kőzos az autora " - így van, tehát ketten fizettétek, a kocsi meg a tied, azért jár neki a fele.
Ha nem autóhitel, hanem ékszer lenne neki, annak te is igényt tartanál a felére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!