Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált szülők gyermekei,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált szülők gyermekei, mennyire hagyott nyomot bennetek a válás?

Figyelt kérdés
Jobb egy gyereknek,ha elválnak a szülők,vagy tűrjön a nő,csak,hogy egyben maradjon a család.
2015. jún. 6. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

Ezt esete válogatja. Van, mikor annyira rossz a családtagok kapcsolata, hogy jobb, ha válnak, mert tönkre teszik a gyereket a sok veszekedéssel, stresszel.

De ha a gyereknek nagyon jó a kapcsolata a szüleivel, tehát az apa jó apa, akkor a gyereket sokkal jobban megviseli az elválás.

Ennek ellenére nem szabad csak a gyerek miatt együtt maradni, mert ezzel nem jó példát mutatunk a gyereknek. de azzal sem, ha apró-cseprő félreértések, sérelmek miatt válunk el, és előtte nem kíséreljük meg jobbá tenni a kapcsolatot.

Az a szülő felelőssége, hogy a válást a gyerek mielőbb feldolgozza. Sok szeretet mindkét részről, kompromisszumkészség, együttműködés stb.

2015. jún. 6. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Bennem nagyon mély nyom maradt, de nem önmagában a válás ténye miatt, hanem mert apai részről megvetést, ostorozást és fenyegetőzést kaptam szeretet helyett. A gyerek nem teljesen hülye, feltűnik neki, ha nem olyan rózsaszín a szülei között minden, mint mutatni próbálják. Jobb neki az igazság, amennyiben a váló felek normálisan állnak a helyzethez és hozzá. Rajtatok múlik, hogy mennyire lesz feldolgozhatatlan a gyereknek.
2015. jún. 6. 12:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

én meg azt mondom, hogy teljesen mindegy. Egy gyerek intuitív érzelmei nagyjából 3ezerszer erősebb mint egy felnőtté, és igen, érzi azt ha valami nincs rendben. nálunk is ment a hitegetés, de éreztük a saját bőrünkön ha valami nem volt úgy. MOndjuk amikor a két szülő összeveszett, a muter elment tolna megyébe a rokonaihoz, a fater meg nem tudta hova ment. így este 8ig ott voltunk a suliban a hugommal, egyik szülő sem jött értünk. Végül elértük a fatert nagy nehezen.

Szóval 11 éves voltam amikor elkezdtek válni. 10 évig húzódott a válóper a vagyonmegosztás miatt.

Eközben a bíróság és az ügyvédek annyi pénzt elvittek, hogy saját autóm és lakásom lehetne. Nem csak nekem, a hugomnak is.

Anyagi cuccok nem is annyira jelentősek, bár azért jobb ha van. De a szellemi őrlődés. Amikor beidéznek a bíróságra és tanúskodnod kell saját szüleid ellen. Ki tudja hogy ők ott mit mondanak, te a te szemszögedből nyilatkozol. utána pedig kapod a megvetést, hogy hátbatámadtad, és hogy ő nem ezt érdemli. Szóval Ekkora megaláztatásnak kitenni valakit....

a párkapcsolatoknál már rögtön az első évnél kideül ki a lakható partner, ki az akivel könnyű lesz az élet, és ki az akivel felhős.

Nálunk felhővel kezdődött és végül felhőszakadás,jégeső lett a vége. MI jól megszivtuk. Ezért most hogy felnövök olyan partnert keresek, akivel le lehet élni az egész életem. És ne mondja nekem senki azt, hogy dugjak végig sok lányt. Felesleges hülye cécó, és egy szöveg ami mögé lehet bújni. A legrosszabb az, hogy a felek kibékíthetetlenek, így a mai napig hallom, hogy ki mennyire utálja egymást, stb...

és az egész alaptalan dolgokból körvonalazódott ki, bolhából bálnává.

2015. jún. 6. 12:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom utolsó,kívánom,hogy találd meg a boldogságot!
2015. jún. 6. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

nekem is elváltak a szüleim és azóta sokkal jobb, nyugisabb itthon, nincs veszekedés és sokkal kényelmesebben érzem magam

szóval csak örülök neki, de nekem sose volt jó kapcsolatom az apámmal

ez azért hagyott nyomot és sajnos nem tudom csak úgy törölni, de ennek egyáltalán nem a válás az oka, az mindenkinek jót tett

2015. jún. 6. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 2 év kellett feldolgozni, pokoi 2 év. Még most 4 év után is érzem hogy nem vagyok az igaz. Most 18 évesen a csajozások, anyapótló keresésbe fulladnak. 14 évesen egyedül maradtam az érzéseimmel, egyedül kellett feldolgozni mindent. A szitu az volt hogy: fater azt gondolja, hogy neki a leg nehezebb a világon, mindenki hibás, csak ő nem. Még engem is bsztatott hogy én csesztem el, és mikor depressziós vagy, ez nem segítség sőt, kezdődik a "szétszakítottam a családomat, nem érdemlem meg életet, öngyilkos leszek" tehát fater nem támasz, tesómi ugyan azon mentek át mint én, tehát ők sem tudnak segíteni, anyu teper hogy újra sínre tegye az életét, nem sok idje van. A rokonság nem mond semmit, nem akar beleszólni. Barátok nem értenek, mert nem élték át, el sem tudják képzelni. Annyi gondolat nyomja a fejedet, és nincs kinek mondani. Gyakorlatilag világgá mentem volna legszivesebben. A szülők széttépnek, egyedül maradsz. Pokoli. Nem írok többet mert erre nem elég egy élet se hogy elmagyarázzam. A világ kifordult, az idilli gyerekkorból, a földi pokolba kerültem.
2015. jún. 6. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!