Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartásra számíthatok? Létezik, hogy az apa anyagi helyzete miatt egyáltalán nem ítélnek meg gyerektartást?
Nem voltunk házasok, 3 gyermekünk van. Még csak most fogom elkezdeni az egész elhelyezéses, gyerektartásos ügyintézést. Szeretnék egy kicsit képbe kerülni a lehetőségeimet illetően.
Az apa bére brutto 210000Ft, ez netto 137000 körül lesz, ha nem kap családi adókedvezményt (eddig kapott).
Nagyjából 3 hónapja vett egy lakást (50%-ban az övé) és a hitel törlesztője után alig marad pénze (97000Ft a törlesztő).
Azért szakítottunk, mert rám unt. Azt mondta, hogy lestrapálódtam és olyan a testem mint egy 70 éves öregasszonynak (gyakorlatilag mindenhol tele vagyok striával), a lenti részem pedig olyan mintha egy horrorfilmből léptem volna ki (mindhárom szülés komplikált volt és elég durva nyomot hagyott rajtam). A szex megszűnt közöttünk és szépen lassan elhidegültünk egymástól. Én meg túl későn kapcsoltam, hogy ő már mással tervezi tovább az életét. 3 hónapja hideg zuhanyként ért, hogy vett a barátnőjével egy lakást. Tudom, hogy én voltam a hülye, de ezzel már nem sokra megyek.
Vagyonmegosztás nem lesz, hiszen nem voltunk házasok. A pénzt ráadásul az ő számláján gyűjtöttük, mert én fizettem a kiadásokat, ő csak annyit utalt, amennyi még kellett a havi költségekhez. Szerintem minden szinten buktam azt a pénzt.
Lehet lepontozni, de akkor is 68500 ft jár, ami 3 gyerekre nem túl sok, de a családi pótlék és az adókedvezmény, amit vegyél feltétlenül igénybe, azért talán elegendő lesz.
Mindenki baromira félti az apukát, hogy hajléktalan lesz, de arra mindenki magasról tesz, hogy mi lesz a gyerekekkel, hogy teszem azt anyuka fizet 50 ezer albérleti díjat, keres 150 ezret, és nevel 3 gyereket, akiknek minden nyűgét neki kell viselnie, és gondoskodnia, táppénzre mennie, stb. Úgyhogy fejezze már be mindenki, hogy apukát istápolja. Ha valaki gyereket csinál egy nőnek, akkor vállalja a gyerek költségeit, ha már a neveléséből meg az életéből kilép. Röhejes ez a hozzáállás.
#13-as, felesleges ez a frusztrált kirohanás, mert Magyarországon a jogszabályok eddig sem sajnálták vagy istápolták a férfit.
"Ha valaki gyereket csinál egy nőnek", sokkal inkább ez a berögzült hozzáállás. Mert egy gyerek a férfin múlik, ő csinálja, így ő bűnhődjön ha válásra kerül a sor. A gond csak az, hogy a gyerek egy házasságon és egészséges kapcsolaton belül közös elhatározás, közös döntés, és közös szándék.
Értelemszerűen, a kérdező házassága szélsőség és minden, csak nem egészséges volt. De ezt az elején, az eredeti kérdésben nem írta, ráadásul a jogszabályok nem csak az ilyen férgeket sújtják, hanem a létező összes apát. Lehet bármilyen nő, bármilyen előre kalkuláló, aljas természettel, a bíróság automatikusan mindenben az anyának kedvez, övé a vagyon fele, övé a gyerektartás, övé maga a gyerekfelügyelet és a nevelés is. Holott rengeteg férfi lenne, aki küzdene a gyermekéért.
De Magyarország és a mostani törvények mellett tök feleslegesen írom ezt, soha nem fogjátok megérteni vagy átélni a mi helyzetünket.
Mint elottem irta egy apa, ez egy szelsoseges eset, valamint a kerdezo elfelejtett az elejen a kerdesbe beleirni par fontos infot, amit kesobb a kommentbe megtett. Azota nem is vedi senki az apat.
De alap esetben az apak igen is el vannak nyomva gyermekelhelyezes, vagyon szempontjabol a valas eseten az apak. Hiaba kuzd az apa a gyerekei neveleseert, ha az anyaval nincs semmi gond akkor eselye sincs. Ezen kellene elgondolkodni, kedves elvalt nok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!