Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyedülálló anyaként milyen támogatásokra vagyok jogosult? A gyermekem apja mennyi gyerektartást kell hogy fizessen?
A helyzet az, hogy hivatalosan soha nem voltunk együtt. Nem voltunk házasok és élettársak sem papíron. A valóságban együtt éltünk, a gyermekünket a nevére vette a párom, aláírta az apasági nyilatkozatot. Most "válunk".
A párom hivatalosan alig kicsivel többre van bejelentve, mint minimálbér. A beosztását nem tudom, mi hivatalosan, de ő a cég ügyvezetője, ő az egyedüli tulajdonosa a cégnek.
Ha jól tudom, a gyerektartást a fizetéséből számolják ki, tehát ne számítsak sokra tőle?
Illetve az is érdekelne, hogy milyen állami támogatásokra vagyok jogosult egyedülállóként. A gyerek már oviba jár, pl étkeztetés ingyenes-e így? (eddig természetesen fizettük) Van valami pénzügyi segély, amire számíthatok?
A helyzetet az is bonyolítja, hogy én a párom cégében segítettem, de nem voltam bejelentve, így jelenleg állásom sincs. Egyszer már voltam munkanélküli (még szülés előtt), így nem tudom, hogy most kapnék-e munkanélküli segélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!