Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő, ha a különélő szülő a láthatásokon mindig fenyegeti a gyereket. Rendőrség?

"személyiségi jogok megsértése beszélgetés rögzítése a másik udta nélkül..óvatosan ezzel a rendőrségre"
Te már csak tudod. :) Igen, majd a farok csóválja a kutyát. Meg a bolti tolvaj feljelenti a tescot, hogy merték kamerával lefilmezni, mi? :)

a tecoban gondolom ki van helyezve hogy kamerával megfigyelt terület, nem a vásárló tudta nélkül vannak figyelve, tehát nem büntetendő, a bankosok sem véletlen hívják fel a figyelmet az elején, hogy rögzítve van a beszélgetés
és kérdezőnek, ha személyiségi jogokat sért, akkor már nem is lehet bizonyító erejű, mert nem lehet felhasználni a tárgyalásnál.

"személyiségi jogok megsértése beszélgetés rögzítése a másik udta nélkül..óvatosan ezzel a rendőrségre"
Csak megsúgom, változott a törvény. A hangfelvétel és kép különben sem volt sosem személyes adat.
Másrészt BÁRKI készíthet bárkitől fotót, videót, hangfelvételt a beleegyezése nélkül.
Ezt éppenséggel rendőr szájából hallottam, csak megmondom. :)

már hogyne lenne személyes adat..már a kép önmagában az.
nekem meg nyomozó mondta, csak megsúgom.
tavaly még szépen el is indult az eljárás a képpel rendelkező ellen..

Tavaly lehet, hogy ezt mondta, mert MOSTANÁBAN változott a törvény, ezt meg pár nappal ezelőtt hallottam. Így világosított fel egy rendőr egy emberkét, aki feljelentést akart tenni, amiért a diszkóban levideózta őt és egy nőjét egy harmadik személy.
Elmondta, hogy NEM személyes adat a felvétel, és önmagában az, hogy az illető birtokolja a róla készült felvételt, NEM szabálysértés, főleg nem bűncselekmény. Ennyi.

a képpel való rendelkezés alatt nem csupán birtoklást értettem, és amúgy rendőr nekem is azt kezdte mondani hogy nem bűncselekmény, a nyomozó viszont azt mondta, hogy ezért ül ő ott ahol, és nem ő a nyomozó. megállapítást nyert a bűncselekmény, eljárást megindították.
de tök mindegy legyen igazad, ezzel úgy sem lesz előrébb a kérdező.

#18-as. Kérlek mutass fel valódi bizonyítékot az érved igazolására, és ne csak anecdote érveket használj. Például kezdheted azzal hogy belinkeled a BTK megfelelő paragrafusát.
A kérdezőnek pedig csak is azt a választ tudom adni hogy tájékoztassa erről a gyerekvédelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!