Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen indok kell, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen indok kell, hogy elvegyék a felügyeleti jogot? (zaklatás, zűrös élet, fenyegetőzés, gyerek érzelmi fejlődés veszélyeztetés)?

Figyelt kérdés
Ha pl zavart személyiség, vagy személyiségzavaros a fél, vagy a gyermekbe kóros dolgokat nevel bele, betesz a másik fél életének szándékosan? Mi indokolja hogy elvegyék a felügyeleti jogát? Nem hiszem hogy csak bántalmazás esetén teszik! Szeretném ha leírnátok ha tudok ilyen indokot. köszönöm!
2015. máj. 7. 23:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Kérlek szépen ird le, hogyan sikerült!
2015. máj. 8. 06:53
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Én meg vagyok valóban olyan szerencsés, hogy ez a munkám. Olvasd el a hatályos CSJK-t. Ha a gugliban nem bízol.
2015. máj. 8. 06:54
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

Sajnálatos, utolsó, mert ezek szerint nem értesz a munkádhoz.

Kérdező, nálunk apuka még a terhesség alatt lelepett, de már megvolt az apasgi nyilatkozat, ami ugye nem vissza vonható. A gyerekkel soha nem tartotta a kapcsolatot. Iskolai beiratkozasnal kérték a beleegyező nyilatkozatát, amit nem volt hajlandó megtenni, így pert inditattam. Gyorsított eljárásban megkaptam a határozatot, amivel egyedül is be tudtam íratni az iskolába a gyereket, utána pedig a bíróság megszuntette apuka felügyeleti jogát és én lettem a kizárólagos gondviselo. Nevetséges volt amúgy, ugyanis a bíró azt mondta, hogy hiába nem tart apuka kapcsolatot a gyerekkel -6 éves gyereket egyszer sem látta, felőle nem érdeklődött - csak azért van egyáltalán esély a megszüntetésre, mert apuka nem farsztotta magát azzal, hogy akár egyetlen tárgyalason megjelenjen. A probléma ugyanis az, hogy ha megszuntetik egy szülő felügyeleti jogát, onnantól kezdve egy esetleges másik gyermekre vonatkozó elhelyezesnel eleve ki kell zárni, mint lehetséges gondozo szülőt, örökbe nem fogadhat, gyám nem lehet. Ezért aztán ritkán ítélnek így, lévén nem csak az adott gyerek, hanem azzal a szülővel kapcsolatban lévő minden gyereket érint

2015. máj. 8. 07:23
 14/17 anonim ***** válasza:
53%

Ezt értem én, de fogalmi zavarban szenvedsz. Amiről te beszélsz, az a megszüntetése. A kizárólagos felügyeleti jog azt jelenti, hogy láthatási jog van, beleszólhat az iskolai dolgokba, névválasztásba, hogy hol lakjon a gyerek, az állampolgárságába. Kb. ennyibe, és semmi többe.

[link]

2015. máj. 8. 07:31
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Nyilvánvalóan a kérdező épp azt szeretné elerni, hogy valóban kizárólagos felügyeleti joga legyen. Az pedig nem az, ha másik szülő bármibe is bele szolhat. Nekem, mint írtam, valóban kizárólagos felügyeleti jogom van, ami azt jelenti, hogy apuka minden joga megszünt létezni, semmihez semmi köze, a gyereket akár örökbe is adhatom. Konkrétan a bíró is így magyarázta.
2015. máj. 8. 07:55
 16/17 anonim ***** válasza:
21%
Szerencsére esélyed sincs kérdező, hogy aljas tervedet megvalósítsd!
2015. máj. 8. 08:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm #13
2015. máj. 8. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!