Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem írt egy megbízást a részemre, amiben leírta, hogy személyes okok miatt költözzem ki az ő tulajdonában levő lakásból, és vigyem magammal három közös gyermekünket is. Ezt aláírva átadta nekem. Egy válóperben ennek mekkora jelentősége lehet?
A gyerekeket nem küldheti el, ugyanis kötelesek vagytok biztosítani számukra a fejlődésükhöz szükséges optimális környezetet ott, ahol eddig is nevelődtek (amennyiben még kiskorúak.) Ezenkívül tartási kötelezettsége is van mindkettőtöknek.
Válóper során a gyermekfelügyelet elbírálásánál fontos lehet, kérdés, hogy változik-e addig a hozzáállása.
Itt van a jogszabály.
Van hova mennetek egyáltalán?
Bocs, kicsit sokkolódtam, ilyet még az életben nem hallottam...
a bíróságon semi jellentősége egy ilyen papirnak
amúgy meg ha együtt fizetétek a hitelt, felújitásokat az a pénz neked viszajár amig nincs meg ne költöz ki
nem tehet ki a lakásból, mert házastársak vagytok. csak akkor teheti ezt meg, ha elváltok.
A dolgod csak annyi, hogy nem válsz el. Ráadásul a házastársi vagyonközösség értelmében a közösen szerzett vagyon fele téged is illet, ha az ingatlant a házasság idején vette, válás esetén a fele a tiéd.
Gyerekelhelyezésnél lehet jelentősége a papírnak, mert bizonyító erejő, hogy az anyának nem kellenek a gyerekei.
De lehet, hogy meggondolja magát amikor rájön, hogy a fele fizetése el fog menni gyerektartásra. Na ilyenkor lesz hasznos az a fecni. Te meg keress valami bérleményt de addig tényleg nem vagy köteles elmenni, amíg házasok vagytok. Viszont jó eséllyel olyan lesz majd a légkör otthon, hogy igenis örülni fogtok a költözésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!