Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyámügy kiemelheti a családból a gyermekünket, ha bíróságon is be van adva a gyermekelhelyezési per?
Figyelt kérdés
A gyámügy azt állítja az anya alkalmatlan a gyereknevelésre (védelembe vették a gyermeket, majd mivel nem volt eredménye ez abbamaradt), de mivel be van adva a gyerekelhelyezési per, így nem vehetik el az anyától a gyereket. Legalábbis ezt állítják, ez tényleg így van? Mindig azt mondják a bíró úgyis elveszi, és megvárják. De a bíró meg azt várja, hogy a gyámügy mit fog tenni, mert ő is tud a védelembevétel kudarcáról. Telnek a hónapok és nem történik semmi, a bíró a gyámügyre vár, a gyámügy pedig a bíróra. Most ők a hülyék, vagy csak én nem értem ezt? Mit lehetne tenni ilyen helyzetben?2014. okt. 14. 19:36
1/24 A kérdező kommentje:
Hamarosan jön a következő tárgyalás, de van egy olyan érzésem vagy az anyának ítélik, mivel a gyámügy még most se lépett, vagy megint elhalasztják a döntést. Ha meg nekem ítélik, az csak első fok lesz és maradhat az anyánál, mivel fellebbezni fog, szóval egyik megoldás se túl jó.
2014. okt. 14. 19:40
2/24 anonim válasza:
Ha a védelembe vételt megszüntették, akkor semmi ügye nincs a szülőknek a gyámüggyel.
3/24 anonim válasza:
*védelembe vették a gyermeket, majd mivel nem volt eredménye ez abbamaradt)
Szerintem kamu a védelembevétele a gyereknek. A védelembevétel nem marad abba pl. semmilyen per hatására sem.
4/24 A kérdező kommentje:
Úgy maradt abba, hogy a családgondozó akinek adták az "ügyet" az feladta, mert az anya nem tett meg semmit amit kellett volna neki. Nem kérte a segítséget. Így a családgondozó írt levelet a gyámügynek, hogy keressenek másik lehetőséget amivel segíthetnek.. Eltelt több hónap és a gyámügy nem reagált semmit. A családgondozóval gyakran beszélek, de ő se tud semmit.
2014. okt. 14. 19:54
5/24 anonim válasza:
4 Téged nagyon megetetnek, mert ez nem igy van.
Szóval szerintem inkább indulj ki abból, hogy semmilyen védelembevétel nem volt az adott gyerekkel kapcsolatban.
6/24 anonim válasza:
Akkor vagy elhelyezik a gyereket más, arra alkalmas személynél a rokonságból, ha nincs ilyen, a következő lépés, hogy mielőtt a gyámhivatal döntést hozna, megkér egy szakértői bizottságot, hogy vizsgálja meg a gyereket.
7/24 A kérdező kommentje:
Nem etettek meg, mert papírom is van a védelembe vételről mivel én vagyok az apa.
2014. okt. 14. 20:03
8/24 A kérdező kommentje:
Épp az a baj, hogy nem hoznak döntést, hanem várják, míg a bíróság dönt. Azt mondák nem vehetik el az anyától míg a bíró nem dönt. Ezt még régebben mondták nekem a gyámügyesek, amikor volt a védelembevételi tárgyalás.
2014. okt. 14. 20:04
9/24 anonim válasza:
Kérdező, egy családsegítő nem passzolhatja le a gyereket, már itt kezdődik a dolog. Szóval vagy kamu az egész történeted, vagy valamit nagyon nem tudsz jól..
10/24 A kérdező kommentje:
Írt egy levelet, hogy keressenek másik megoldást mert ő nem tud segíteni, az anya nem hajlandó semmire. De persze még jár ki hozzájuk. Legutóbb azt mondta telefonba várjuk meg a bíró döntését mert tuti én kapom. A gyámügy viszont nem reagál semmit, nem keres másik megoldást, nem veszik ki a családból, stb-stb.
2014. okt. 14. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!